Evo u čemu će se Zagrepčani voziti: Novih 16 ZET-ovih mini buseva za 17 milijuna kuna

Evo u čemu će se Zagrepčani voziti: Novih 16 ZET-ovih mini buseva za 17 milijuna kuna

Foto: Hina

ZET je predstavio 16 novih plinskih mini - autobusa opremljenih prema suvremenim tehnološkim standardima, koji će se koristiti na teško dostupnim mjestima u gradu. Dijelom ih je financirao grad, a dijelom Fond za zaštitu okoliša.

"16 mini buseva, 17 milijuna kuna, 40 posto Fond, 60 posto mi, 20 dosad solo autobusa i 16 ovih mini buseva na plin. Od ukupno 410 buseva, od 2008. do danas imamo 210 autobusa, dakle 60 posto, mlađih od 7 godina. Prema tome, pratimo nekakav standard i tehničku opremljenost razvijenih europskih metropola.", istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić, podsjetivši kako su u gradu dvije plinske punionice, u Podsusedu i u Dubravi, koje su zasad dovoljne. Novi mini - autobusi koristit će se na onim linijama gdje dosadašnji ne mogu proći, napominje Bandić.

"Vozit će na linijama tamo gdje veliki autobusi ni u teroriji ne mogu stići - dakle u strmim ulicama Gornjeg grada i Sljemena i gdje je brojnost putnika takva da moramo uzeti ovaj autobus, kako bi bili ekonomični, racionalni i bez rasipanja novca.", dodaje Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasaVrijednost investicije je oko 17  milijuna kuna, 40 % financira Fond za zaštitu okoliša, a vrijednost jednog autobusa je oko 107 tisuća eura (800 tisuća kuna).

"U planu je nabavka novih solo autobusa. Razmišlja se isto tako o ekološkom dijelu - plinski ili sa euro 6 motorima, vidjet ćemo što ćemo uspjeti dogovoriti s Fondom. Dakle, prati se trend ekologije i dalje. Tijekom ove godine planiramo pokrenuti postupak javne nabave za 30 solo autobusa, koji bi se koristili na određenim linijama do Dubrave", rekla je voditeljica podružnice ZET-a Ljuba Žgela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara