Fimi media: Mirjana Sanader nije došla svjedočiti! Kazna - 5 tisuća kuna!

Fimi media: Mirjana Sanader nije došla svjedočiti! Kazna - 5 tisuća kuna!

Foto: Index

NA SUĐENJU u aferi Fimi media na klupu za svjedoke trebala je danas sjesti supruga bivšeg premijera Ive Sanadera, Mirjana kako bi odgovorila na pitanja o porijeklu imovine te je li bila prisutna u obiteljskoj vili u Kozarčevoj kad je HDZ-ov rizničar Mladen Barišić tamo navodno nosio novac izvučen iz državnih institucija i tvrtki preko Fimi medije. No, ona se nije pojavila.

Njezin nedolazak odvjetnici Ive Sanadera obrazložili su službenom spriječenosti, no sutkinja Ivana Čalić svejedno joj je odlučila naplatiti 5.000 kuna kao troškove odgode današnje rasprave.

Mirjana Sanader navodno je na stručnoj međunarodnoj konferenciji od 20. do 22. studenog, a iako je planirala otputovati nakon današnjeg svjedočenja, predavače su, po riječima odvjetnika Čede Prodanovića, jučer poslijepodne zvali da dođu ranije.

Supruga nekada najmoćnijega hrvatskog političara na sudu je, među ostalim, trebala pojasniti je li bila u obiteljskoj vili u Kozarčevoj ulici kada je bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić tamo navodno donosio novac za bivšeg premijera.

Ivo Sanader optužen je da je "zaradio" 15 milijuna kuna izvlačenjem novca iz državnih institucija i tvrtki preko agencije Fimi media, koja je navodno punila i HDZ-ov crni fond.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanaderova supruga kao svjedok će biti pozvana na raspravu 2. prosinca, dok bi na idućem ročištu, 25. studenog trebao svjedočiti njezin otac Ivo Šarić.

Sanaderova obrana i dalje pokušava dokazati kako je njihov klijent žrtva političkog progona.

"Mi tvrdimo da u toj varijanti medijske histerije i kampanje protiv njega, te uz asistenciju politike on nije imao pravično suđenje", naglasio je Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović.

U nastavku suđenja trebale bi biti ispitane i Sanaderove kćeri Petra i Bruna.

Podsjetimo, jučer su svjedočili šefovi osiguranja bivšeg premijera, Miljenko Radnić i Davor Blažević Tigar koji su pobili iskaze osumnjičenog Barišića. Premijerov osobni tjelohranitelj, Blažević, rekao je kako u Vladu nije mogao ući nitko bez identifikacije, dok je Radnić odbio je navode da je s Barišićem išao u Njemačku po novi BMW za premijera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara