Formiranje desnog bloka u Splitu: HDZ će ponuditi dogradonačelničko mjesto Juri Šundovu

Formiranje desnog bloka u Splitu: HDZ će ponuditi dogradonačelničko mjesto Juri Šundovu

Foto: Jadran Babić (Cropix)

PREMA posljednjim informacijama iz splitskog HDZ-a, spremni su ponuditi dogradonačelničku fotelju Kerumovom zamjeniku Juri Šundovu. To bi podrazumijevalo da HGS odustane od svog kandidata za gradonačelnika i podrži HDZ-ovog Vjeku Ivaniševića.

Konkretni pregovori navodno još nisu otpočeli, ali predstavljaju logičan nastavak formiranja desnog bloka kojim bi se HDZ trebao suprotstaviti listi don Ivana Grubišića i SDP-a.

HDZ nema baš previše kombinacija želi li sačuvati aktualne pozicije i napraviti značajniji iskorak. HGS se nameće kao logičan stari - novi partner, a sada, kada u HSP-u nema više Ante Đapića, nestala je i glavna prepreka koaliranju svih pravaških opcija koje su na razini Grada Splita razmrvljene u dvije frakcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autonomnost i odgovornost

Lokalni izbori bit će prije svega test snage i sposobnosti novog vodstva HDZ-a pa se postavlja imperativ što boljeg rezultata koji će, nema sumnje, uvelike odrediti nove odnose snaga na hrvatskoj političkoj sceni. Tu će Grad Split, kao drugi grad u Hrvatskoj biti od velikog značaja, pogotovo zbog liste don Grubišića koji po anketama i dalje ima najveće izglede za pobjedu uz malu pomoć društva iz SDP-a.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko dao je Splićanima odriješene ruke, ali i napomenuo kako uz autonomnost imaju i odgovornost. Kada se u svibnju budu zbrajali rezultati, to će svakako svi imati na umu...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara