Francuska izvela nove napade na Islamsku državu

Francuska izvela nove napade na Islamsku državu

Foto: Facebook/Armee francaise

FRANCUSKI zrakoplovi iz međunarodne koalicije koja se bori protiv IS-a izveli su, u noći na utorak nove napade na članove te organizacije "u blizini Mosula" na sjeveroistoku Iraka, izvijestio je službeni Pariz. 

"Noćas su francuski zrakoplovi izveli napade na Tal Afar, nedaleko od Mosula", rekao je za javni radio France Info francuski ministar obrane Jean-Yves Le Drian. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne radi se o našim prvim napadima nakon napada što su ga 14. srpnja u Nici počinili teroristi i u kojima su ubijene 84 osobe. Napali smo i jučer... O tome ne izvješćujemo svakodnevno, ali otkad smo u sklopu koalicijskih snaga zračni vojni udari su svakodnevni. Na taj način jamčimo sigurnost Francuskoj, ali i čitavoj Europi", rekao je Le Drian. 

Francuski ministar smatra da bi zemlje članice koalicije čiji će se predstavnici u srijedu i četvrtak sastati u Washingtonu, "morati dovršiti ofenzivnu koja je u tijeku u Iraku i u Siriji", koncentrirajući se pritom na "glavna uporišta" IS-a u Mosulu i u Raki, gdje se "teroristi okupljaju i organiziraju".

Ta ofenziva "dobro napreduje", a IS je dosad izgubio 40 posto svog teritorija i imao velike ljudske gubitke", kazao je, dodavši da "pritisak trebalo nastaviti bez prestanka" kako bi se IS "u potpunosti iskorijenio". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara