GSS-ovci spasili mlade Britance koji su zalutali na Visu

Ilustracija: Cropix

SINOĆ nešto prije 20 sati HGSS je posredstvom centra 112 dobio dojavu o dvoje zalutalih britanskih turista na Visu. Mladi par iz Velike Britanije, izgubio se na vrlo nepristupačnom terenu sa gustom makijom, te dezorjentirani, daleko od puta, i u nemogućnosti kretanja kroz neprohodno raslinje, zatražili su pomoć.

Odmah po zaprimanju dojave, članovi HGSS-a iz podružnice Vis, izašli su na teren te na osnovi opisa mjesta i pravca kretanja locirali izgubljene turiste na brdu Kazela iznad uvale Stončica. Nakon što su ih pronašli i okrijepili, GSS-ovci su ih sigurno doveli do puta a zatim su ih nakon kratkog odmora prebacili u grad Vis. Akcija je završena u 22 sata.

"Za GSS sezona još traje, jer odlaskom velikih vrućina, tek počinje prava sezona penjanja i lutanja turista i domaćih izletnika po planinama i prirodi. Na Paklenici se gotovo svakodnevno traga ili se spašava poneki penjač ili izletnik. I domicilno stanovništvo često treba pomoć  HGSS-a, zbog čega  je  jučer i HGSS Vinkovci imao uspješnu potragu za nestalom osobom na području Bršadina u okolici Vukovara.", poručili su iz GSS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara