Gabrić: Hebrangu je bolje da šuti, sve što kaže laže

Foto: Hina

U ZAGREBU je održana osnivačka skupština Nacionalnog foruma Nikice Gabrića.

"Ideološke i svjetonazorske stvari nisu prepreka da bi mogli surađivati s bilo kime u društvu. Nećemo raditi koaliciju zato da bi uzeli neka mjesta jer ćemo završiti kao male klijentelističke stranke. Mi ćemo podržati svaki projekt od bilo koga u ovoj zemlji, ili od Crkve, ili HDZ-a, ili SDP-a ili građanskih inicijativa koje će donijeti Hrvatskoj boljitak", poručio je Gabrić.

"Hebrangu je bolje da šuti, sve što kaže laže"

Gabrić je odbacio je prozivke bivšeg HDZ-ovog ministra zdravstva Andrije Hebranga da (Gabrić) svojim optužbama želi skrenuti pozornost javnosti jer se boji istrage oko privatizacije dijalize u zagrebačkoj bolnici Sv. Duh, poručivši da Hebrang ionako laže sve što kaže.

"Andriji Hebrangu najbolje je da šuti jer sve što kaže laže", izjavio je Gabrić novinarima nakon osnivačke konvencije svoje stranke, upitan za jučerašnje Hebrangove optužbe da u panici optužuje sve jer vidi da je istraga o kriminalu na Sv. Duhu ušla u završnu fazu pa pokušava sa sebe skrenuti pozornost.

Gabrić je naglasio kako nikada nije bio istraživan ni optuživan te da ne želi sudjelovati u diskusijama preko medija, kakve je ovih dana potaknuo Hebrang, kao reakciju na prethodne Gabrićeve prozivke da je utvrđivanje lažnog invaliditeta sindikalista Ivice Babića, uhićenog zbog sumnje u ratno profiterstvo, zaustavljeno Hebrangovim dolaskom na čelo Ministarstva zdravstva.

Gabrić je danas ustvrdio kako bi bilo koji liječnik koji bi se usudio vještačiti "lažnog vojnog invalida Ivicu Babića 2004. godine završio svoju karijeru".

"Hebrang treba šutjeti jer je njegova odgovornost u tome vrlo velika", istaknuo je i dodao kako mu je Hebrang 2004. poslao policiju koja ga je trebala zastrašiti od političkog djelovanja.

"Domoljubi se drže za srce i potkradaju domovinu"

"Optužio je mene jer mu je netko navodno 'odšarafio' kotače na automobilu. To je sramota da smo živjeli u vremenu kada su se koristili politički pritisci i policija za obračun s političkim protivnicima", rekao je. "Takvi ljudi, koji su svojom politikom donijeli dovoljno razdora Hrvatskoj, nisu nam potrebni", dodao je Gabrić.

Na pitanje hoće li njegovu političkom imidžu odmoći "slučaj Babić", odgovorio je protupitanjem "jesu li u ovoj zemlji domoljubi oni koji štite lažne vojne invalide i koji su ih pokrivali 18 ili 19 godina, ili su domoljubi oni koji mogu o tome govoriti".

"Ti isti domoljubi, dok se drže za srce i govore o domovini, tu istu domovinu potkradaju. Oni su sramota, moralne nakaze hrvatskog društva koje brane lopove", ustvrdio je Gabrić, koji smatra da su svi koji danas brane Babića sudjelovali u zataškavanju takvih stvari.

Uhićenje Ivice Babića, po njegovu mišljenju, nema nikakve veze sa štrajkom niti s politikom nego je došlo vrijeme da se riješimo ljudi koji su zagadili vrijednosti ovoga društva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara