Glas Koncila: Sve Vlade nakon Tuđmana bile su rušilačke

Glas Koncila: Sve Vlade nakon Tuđmana bile su rušilačke

Foto: Arhiva

"SVIĐALO se to kome u Hrvatskoj i izvan nje ili se ne sviđalo, država Hrvatska ušla je u sasvim novu fazu svoje povijesti te mora hitno doći kraj dosadašnjoj rušilačkoj gospodarskoj politici koju su provodile sve vlade od 2000. godine", naglašava se u uredničkom komentaru Glasa Koncila kojeg potpisuje Ivan Miklenić. 

A u Glasu Koncila piše da ni Bog ne može pomoći, što onda? 
 
Neslužbeno glasilo Kaptola osvrnulo na ad BDP-a od čak 1,9 posto u trećem tromjesečju, kao i na opću gospodarstvenu situaciju na zemlji. Netipično za jednu katoličku vjersku novinu Miklenić si je na početku svog uratka dozvolio blasfemičnu tvrdnju kako bi pokazao stanje u kojem je Hrvatska. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ako država ne stvori ozračje u kojem se kapital može oploditi, onda nam ni Bog ne može pomoći", citat je jednog poduzetnika kojeg je Miklenić "posudio" u svom tekstu. Glas Koncila zaključuje kako Hrvatska nema strategiju primjerenu svojim potencijalima pa je tako unatoč dolasku gotovo 5 milijuna turista i povećanja PDV-a na 25 posto nije dalo rezultat za državni proračun i ukupno hrvatsko gospodarstvo.
 
Dvorske lude 
 
"Zapanjujuće je što politička oporba diže prašinu samo s površine ne ulazeći ni približno u bit problema, a nekim stručnjacima koji nude realna rješenja i koji ipak dođu do riječi, najčešće tek na lokalnim televizijama, namijenjena je uloga dvorskih luda: mogu govoriti što hoće ali ih nitko od odgovornih ne želi uzeti ozbiljno", zabrinuto će Miklenić.  
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara