Grabar-Kitarović o zvižducima: Hrvatica sam i vjernica i nisam za polemiziranje

Foto: Hina

HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu države Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je kako nije bilo potrebe za današnjim zvižducima u Kninu tijekom obraćanja najviših državnih dužnosnika u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, istaknuvši da ta proslava nije mjesto bilo kakvom politiziranju.

"Zvižduci nisu bili potrebni", izjavila je Grabar Kitarović novinarima u Kninu.

"Ovdje danas odajemo počast domovini, svim braniteljima koji su položili živote i dali žrtve za domovinu i ovo nije mjesto za bilo kakvo politiziranje, pa ću se ispričati od bilo kakvih političkih pitanja. Jer, ovaj je dan za zajedništvo, a ne za političke kampanje", poručila je.

Bez politiziranja

Na novinarsku opasku kako je ona predsjednička kandidatkinja te da se ne mogu izbjeći politička pitanja, odgovorila je kako je, osim što je kandidatkinja za predsjednicu Republike, isto tako i hrvatska državljanka, Hrvatica, vjernica i osoba koja duboko poštuje žrtvu koju su položili hrvatski građani da bi Hrvatska bila slobodna.

"Molim vas, nemojte danas politizirati, nemojmo se dijeliti, previše smo podijeljeni, danas je potrebno zajedništvo", poručila je Grabar Kitarović novinarima.

Niječno je, po izlasku iz kninske Crkve Gospe Velikoga Krasnog zavjeta gdje je služena svečana sveta misa za Domovinu, odgovorila na njihovo pitanje je li počela predizbornu kampanju.

PREDSJEDNIK HDZ-a Tomislav Karamarko je komentirajući izjavu predsjednika Vlade Zorana Milanovića da je HDZ organizirao zvižduke za vrijeme njegova današnjeg govora u Kninu, rekao da je premijer Milanović izgubio vjerodostojnost te njegove riječi nemaju težinu.

"To je izrekao čovjek čija riječ je davno izgubila na vjerodostojnosti u Hrvatskoj. Današnji dan je za mene presvet dan, danas sam u razmišljanjima sa svojim prijateljima koji su poginuli i dali život za Hrvatsku i vjerujte mi ne mogu se baviti lamentacijama čovjeka čija riječ dosita više nema težinu", rekao je Karamarko novinarima danas u Kninu.

"Ni ja nisam čuo pola Milanovićevog govora"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na upit osuđuje li današnje zvižduke, Karamarko je rekao: "Apsolutno, meni je žao, ja isto tako nisam čuo pola njegovog (Milanovićevog) govora i to nije način na koji se izražava nezadovoljstvo".

Po Karamarkovom tumačenju Milanović bi se napokon trebao zapitati zašto je to tako.

"Branitelji su narod i narod su branitelji, doista je vrijeme da se zapitaju zašto je to tako", istaknuo je Karamarko.

Na novinarski upit je li spreman pozvati branitelje da idućih godina na proslavama u Kninu odustanu od zviždanja kako bi se očuvalo dostojanstvo proslave, Karamarko je kazao da je "svojim izjavama to radio i ovaj put".

"Svoje političko nezadovoljstvo, animozitete u odnosu na neke političke osobe i politiku koju vode, a ja doista sad već mogu reći da je antinarodna jer oni ne razumiju šta su branitelji i šta je hrvatski narod, možemo na drugi način izraziti, naprosto nećemo glasati za njih, kao što hrvatski narod sigurno više nikad neće glasati za njih", istaknuo je Karamarko.

"Kolinda će pobijediti Josipovića koji ni prstom nije mrdnuo za hrvatskog čovjeka"

S Karamarkom je danas u Kninu, kao i prije dva dana na Sinjskoj alci bila HDZ-ova kandidatkinja za predsjednika Republike Klinda Grabar Kitarović, ali Karamarko je odgovarajući na pitanja novinara rekao kako to nije početak kampanje.

Na novinarski upit kakva će biti HDZ-ova kampanja za predsjednika Republike, Karamarko je kazao da što se HDZ-a tiče kampanja će biti čista kao što se, po Karamarku, ta stranka ponaša čisto i prije kampanje koja još nije počela. "Mi ne odgovaramo na provokacije, nego idemo afirmativno, idemo s odličnim kandidatom koji će pobjediti kandidata koji nije mrdnuo prstom da bi hrvatski čovjek počeo bolje živjeti, kandidata aktualnog predsjednika koji se u niti jednom momentu nije usudio prigovoriti ništa Vladi zbog katastrofalne gospodarske situacije u ovoj državi", rekao je Karamarko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara