Grabar Kitarović uzvraća udarac: Neka Milanović počne raditi svoj posao

Foto: Arhiva

KANDIDATKINJA HDZ-a za predsjednicu Republike Kolinda Grabar Kitarović danas je poručila predsjedniku Vlade Zoranu Milanović da se počne baviti svojim poslom, a ne brine o njenom.

Grabar Kitarović je u pratnji predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka poslijepodne doputovala u Sinj gdje će nazočiti 299. Sinjskoj alki, što je njihovo prvo zajedničko pojavljivanje u javnosti otkako ju je HDZ kandidirao za predsjednicu Republike.

Na upit novinara ima li poruku za izjavu premijera Milanovića da je ona odbrala krivu stranu, Grabar Kitarović je rekla: "Da se konačno počne baviti svojim poslom, a ne brine o mojem".

Na upit kako će izgledati njen današnji susret u Sinju s protukandidatom, predsjednikom republike Ivom Josipovićem, Grabar Kitarović je rekla da ne zna jer ima jako puno ljudi. "Bitno mi je vidjeti ljude, pozdraviti se s njima. Obećala sam prošle godine da ću biti tu i to mi je najvažnije", rekla je.

Karamarko je novinarima rekao kako će iduće godine, kada se slavi 300. obljetnica Sinjske alke, Kolinda Grabar Kitarović uručiti slavodobitniku štit, kojeg tradicionalno uručuje predsjednik Republike. "Dogodine će ona dodijeliti slavodobitniku štit, tako da mora ove godine vidjeti kako to izgleda", kazao je Karamarko.

Tomislav Karamarko i Kolinda Grabar Kitarović su sa stranačkim suradnicima po dolasku u Sinj najprije posjetili franjevački samostan i Svetište Gospe Sinjske.

Karamarko: Milanovićeva izjava o Kolindi Grabar Kitarović govori o njemu

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je danas kako izjava predsjednika Vlade Zorana Milanovića da je HDZ-ova kandidatkinja na izborima za predsjednika Republike Kolinda Grabar Kitarović "u lošem društvu", govori o Milanoviću a ne HDZ-u.

Na novinarski upit danas u Sinju kako komentira izjavu premijera Milanovića da je Kolinda Grabar Kitarović, kako se izrazio novinar, u lošem društvu, Karamarko je najprije kazao kako ne može uopće to komentirati a potom dodao: "To govori o premijeru a ne o gospođi Kolindi, ni o nama ni o HDZ-u".

Zamoljen za komentar nenazočnosti premijera Milanovića današnjoj Sinjskoj alci, Karamarko je rekao kako to ne bi komentirao.

"Ne bih komentirao, slobodan (je) čovjek, slobodno vrijeme - neka radi što hoće", protumačio je Karamarko Milanovićevu nenazočnost današnjim svečanostima Sinjske alke.

Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu RH Kolinda Grabar Kitarović više je puta danas u Sinju na pitanja novinara kazala kako joj je nebitno što je danas u Sinju i njezin protukandidat Ivo Josipović, te da je došla danas u Sinj biti s narodom.

"Bitno mi je vidjeti narod i s njim proslaviti ovaj svečani dan, razveseliti se i radovati s njima, ali i čuti isto tako što misle kako im je u životu danas, koji su problemi ovdje u Sinjskoj krajini, jer ovo što tišti hrvatskog čovjeka i hrvatsku ženu je ono na čemu će se temeljiti moj program i buduće vođenje Hrvatske", rekla je Grabar Kitarović novinarima u Sinju.

Odgovarajući na novinarske upite u vezi s izjavom premijera Milanovića da je odabrala krivu stranu, Grabar Kitarović je danas više puta ponovila kako bi se "premijer trebao posvetiti svojem poslu za dobrobit Hrvatske i svih građana".

Na današnjem početku 299. Sinjske alke spiker je pozdravljao brojne nazočne dužnosnike, a na spomen imena Kolinde Grabar Kitarović uslijedio je najbučniji i najdugotrajniji pljesak nazočnih na prepunim tribinama trkališta Sinjske alke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara