Građanska akcija krenula u "buđenje nacije": Maknite svoje fine guze s kauča, jer od kukanja nema koristi

Građanska akcija krenula u "buđenje nacije": Maknite svoje fine guze s kauča, jer od kukanja nema koristi

Foto: Građanska akcija

AKTIVISTI Građanske akcije krenuli su, kako se čini, u buđenje nacije. Otvorenim pismom kritizirali su 4,5 milijuna Hrvata koji su "i sami svjesni stanja u državi, ali i dalje šute" te nas sve pozvali da maknemo svoje "fine guze" s kauča i pokrenemo se u borbi protiv siromaštva i izrabljivanja od strane "Todorića, Tedeschija i ostale kompanije koja pustoši gospodarstvo glumeći velike poslovne ljude".

"Kako život kauč nacijo?

Cijela Hrvatska ovih dana drži svjetski rekord, rekord za najveći kauč na svijetu na kojemu sjedi 4 i pol milijuna što Hrvata, što 'rvata. I inače je lijepa naša poznata po tome, no ovih mjesec dana kruha i igara to će biti itekako vidljivo.

Dakle lijepo se živi mogli bi reći, s obzirom da se nitko uz tolike objede na održavanje gay parade i toliku pompu oko EURO2012 - a ni ne obazire više (kao da se većina i obazirala) na sve lošije stanje u državi. Naravno, mnogi će sada reći, a što ja mogu napraviti? Pa maknite svoje fine guze s kauča i napraviti će se puno toga, jer poznato je da od kukanja nema ništa. Ili kukate reda radi, a ustvari vam je dobro?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako god bilo, činjenica je da će EURO proći, problemi će ostati i postati još gori kako je krenulo. Tko se osvrće na rastući broj beskućnika, na rastući broj korisnika pučkih kuhinja i raznih oblika socijalne pomoći, tko se osvrće na rastući broj... ma znate što, i sami ste predobro svjesni svega, da sada ne nabrajamo sve ono loše u državi. Jer dobrih stvari za nabrajanje NEMA!

Svjesni ste svega, znate sve, pitanje je zašto se nitko ne miče, zašto svi šutite?!

Ili čekate da se i sami nađete u spomenutim situacijama, a većina je jako blizu tom scenariju.
Izvolite gospodo, preuzmite odgovornost za svoj život i ovu državu koju plaćate i šutite iznova i iznova dok Todorić, Tedeschi i ostala kompanija pustoši gospodarstvo glumeći velike poslovne ljude, a sve pod patronatom političara koji su zapravo u njihovoj službi a trebali bi biti u vašoj. Jer vi ste njihovi poslodavci, vi ih plaćate!

Na čijoj ste VI strani?"
, pitaju se iz Građanske akcije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara