Gradonačelnik Rima od Bandića tražio "upute" za osnivanje Holdinga

Gradonačelnik Rima od Bandića tražio "upute" za osnivanje Holdinga

Foto: Zagreb.hr

U SKLOPU dvodnevnog službenog posjeta Rimu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić susreo se danas s gradonačelnikom Rima Ignaziom Marinom, te je tako upisan kao prvi gradonačelnik kojeg je Marino primio u svom novom mandatu.

U srdačnom razgovoru u rimskoj Gradskoj upravi bilo je riječi nastavku dosadašnje i razvoju daljnje suradnje glavnih gradova Hrvatske i Italije te intenciji da suradnja, pogotovo nakon potpisivanje Izjave o namjeri u ožujku 2012., bude još konkretnija. Gradonačelnici žele ojačati suradnju gradova u ostvarivanju zajedničkih interesa i unapređivanju područja ključnih za razvoj njihovih gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnici glavnih gradova Hrvatske i Italije razmijenili su iskustva o modelima upravljanja gradovima te dogovorila da predstavnici Rima posjete Zagreb kako bi se informirali o radu Kontrolnog ureda i Zagrebačkog Holdinga jer bi Marino takvu komunalnu tvrtku htio osnovati i u Rimu.

Prvi čovjek rimske izvršne vlasti čestitao je Bandiću na ulasku Hrvatske u EU i na nagradi za mobilnost koju je Zagreb dobio ove godine. Uz zahvalu, Bandić je uputio rimskome kolegi poziv da, s najbližim suradnicima, 27. rujna posjeti Zagreb u prigodi gostovanja Bečke filharmonije, kada se očekuje i dolazak bečkog gradonačelnika Michaela Häupla.

Gradonačelnik Bandić sinoć je, na poziv veleposlanika RH u Italiji Damira Grubiše, u zgradi veleposlanstva, prisustvovao svečanosti proslave ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara