Gradonačelnik UMP-a: Francuska će islam zabraniti 18. lipnja 2027. godine

Gradonačelnik UMP-a: Francuska će islam zabraniti 18. lipnja 2027. godine

Foto: @robertchardon/Twitter

Gradonačelniku koji je u četvrtak 14. svibnja nekoliko puta zaredom putem Twittera ustvrdio da će Islam u Francuskoj biti zabranjen 2027. godine prijeti isključivanje iz stranke, javlja AFP.

"Ja sam pozvala na postupak isključivanja jer te apsurdne izjave niti na koji način ne reflektiraju vrijednosti i program Saveza za narodni pokret (UMP)," rekla je potpredsjednica "Sarkozyjeve stranke" Nathalie Kosciusko-Morizet.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Robert Chardon, gradonačelnik grada na jugu Francuske Venellesa, u četvrtak je nekoliko puta "zatweetao" da će "religija Islam u Francuskoj biti zabranjena 18. lipnja 2027. godine". Nejasno je zašto je Chardon naveo tako egzaktan datum.

"Svatko tko prakticira tu religiju odmah će biti ispraćen preko granice," napisao je.

Tweetove su odmah osudili konzervativci, uključujući bivšeg predsjednika stranke Nicolasa Sarkozyja.

"Ja osuđujem prijedlog čak i ako sekularizam podrazumijeva određivanje granica," odgovorio je Sarkozy na Twitteru. "Prava i ograničenja idu zajedno".

Glasnogovornik stranke je potvrdio pokretanje postupka za isključivanje gradonačelnika iz stranke. "Mi smo započeli s postupkom uklanjanja Chardona," rekao je Pierre-Albert Mazars u subotu za Al Jazeeru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara