Grbin: S obzirom na njegove istupe nije mi žao što Linić više nije član SDP-a

Grbin: S obzirom na njegove istupe nije mi žao što Linić više nije član SDP-a

Foto: Hina

VIJEST da su odbačene sumnje oko nezakonitog postupanja i oštećenja proračuna u Spačvi, SDP-ovci ne žele previše komentirati, iako je to bio povod da se Slavka Linića izbaci iz stranke. Peđa Grbin prvo je odbio bilo što komentirati, ali onda je nevoljko poručio:

"Stranka je o slučaju Linić raspravljala na dva svoja tijela: na Predsjedništvu, na Glavnom odboru, i odluku je donijela ne samo na temelju jednog slučaja nego i stvari, stavova koje su i g. Linić i g. Milanović iznosili na tim sjednicama, i ja zaista ne vidim zašto bi trebali ponovno raspravljati o toj odluci", rekao je Grbin. Grbinu nije žao što je Linić otišao.

"Pa s obzirom na istupe koje je gospodin Linić imao i tijekom postupka isključivanja iz stranke i nakon tog postupka, s obzirom na ono što je govorio na Glavnom odboru i nakon toga u Saboru, mogu reći da mi danas nije žao što više nije član SDP-a", dodaje Grbin.

Za Ingrid Antičević Marinović je Linićev odlazak gotova stvar.

"Nije se govorilo ni onda. To je stvar koja je apsolvirana na Glavnom odboru. ja se ne bih na to vraćala. Nije imalo nikakve izravne veze s ovim što me pitate. Ja neću sada komentirati odluku koja je na najdemokratskiji način donesena i to tajnim glasovanjem", rekla je Antičević Marinović.

No kako se neslužbeno doznaje, neki SDP-ovci nisu zadovoljni načinom na koji je Linić izbačen. Smatraju da je Spačva izmišljena samo u svrhu blaćenja tada najpopularnijeg ministra. To ne ide na čast političarima općenito i ne čudi što građani o njima imaju loše mišljenje, tvrde neki SDP-ovci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara