Grubišić: Jasno je da MOL upravlja INA-om na temelju koruptivnog ugovora

Grubišić: Jasno je da MOL upravlja INA-om na temelju koruptivnog ugovora

Foto: Saborska TV

SABOR je sjednicu započeo stankom na traženje nekoliko klubova zbog neizvjesne sudbine sisačke rafinerije, ali i općenito stanja u INA-i. HDSSB-ov Boro Grubišić naglasio je da je svima jasno da MOL upravlja INA-om na temelju koruptivnog ugovora.
 
"Evo već peti puta se sastaju ljudi iz INA-e i MOL-a da se dogovore, a dogovora nema. Pa jasno je kome je u cilju otezanje rješavanja, kome je u cilju prestanak rada Rafinerije Sisak, kome je u cilju uništenje maloprodaje INA-e koja sad ima 16 benzinskih postaja u tzv.pilot projektu franšize, davanja u zakup nekim privatnicima da bi poslovali, pa će biti 80 i onda konačno onih 4 stotine", rekao je Grubišić.

Nezavisni Branko Vukšić pozvao je Vladu da žurno reagira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"I trebala je intervenirati. Tako treba intervenirati. Mnogi su rekli neka ne intervenira tržišno u slučaju INA-e. Sedam posto dionica koje su u vlasništvu ostalih, treba donijeti novi zakon i tim zakonom propisati da se prodaju hrvatskoj državi pa neka MOL ima 49 posto. Kažu, to je netržišno, narušili smo tržišnu demokraciju. Tržište i demokracija su dva nespojiva pojma, to smo naučili od Čikaške škole nadalje", rekao je Vukšić.

Reagirao je HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević.
 
"Dakle, nemojmo optuživati Mađare i MOL, bankare, nemojmo optuživati druge zato što mi sami nismo dovoljno sposobni, zato što ne radimo svoj posao, što Hrvatska ne nudi pravila igre u kojima bi svi imali jednaka prava na tom tržištu i nemojmo, kolega Vukšić, plašiti ljude s tržištem. Tržište je tu, treba se prilagoditi ali s druge pak strane, svaka država, pa i naša, ima na raspolaganju dovoljno alata da odredi jasna pravila igre, za sve jednaka", rekao je Milošević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara