HAKOM: Pokreće se izrada još dvije aplikacije u sklopu Programa razvoja širokopojasnog pristupa internetu

HAKOM: Pokreće se izrada još dvije aplikacije u sklopu Programa razvoja širokopojasnog pristupa internetu

Foto: Facebook

NAKON dva javna poziva za dostavu ideja i tri javna natječaja za razvoj internetskih aplikacija u sklopu Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, HAKOM je pokrenuo i četvrto javno nadmetanje za izradu aplikacija za poljoprivredu i obrazovanje.
 
HAKOM je raspisao novo javno nadmetanje za izradu još dvije aplikacije u sklopu vlastitog Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima. Natječaj za realizaciju odabranih ideja četvrti je u nizu od početka godine, a izradom aplikacija ubrzat će se razvoj "širokopojasnog ekosustava" - širokopojasnih mreža, aplikacija od koristi stanovništvu i informacijske infrastrukture poput poslužitelja i korisničkih terminala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Dosad je HAKOM pokrenuo izradu deset različitih internetskih aplikacija iz područja zdravstva, zaštite i spašavanja, obrazovanja, poljoprivrede, e-trgovine i e-vlada usluga nakon provedena dva javna nadmetanja u prvoj polovici godine, a završetak i isporuka ovih aplikacija očekuje se u prvoj polovici sljedeće godine. Dodatno je početkom rujna ove godine raspisan natječaj za izradu tri dodatne internetske aplikacije iz područja obrazovanja i zdravstva, prvenstveno namijenjene djeci.
 
Ideje koje se namjeravaju realizirati u ovom četvrtom krugu natječaja su:

  • PLODORED - evidencija biljne proizvodnje - aplikacija je namijenjena poljoprivrednicima, a omogućava: pravilno planiranje biljne proizvodnje, vođenje evidencija o njoj te provjeru svih aktivnosti i radnji koje su učinjene na poljoprivrednim gospodarstvima u svrhu stručnog nadzora integrirane proizvodnje.
  • ECDL online tečajevi za samostalno učenje - aplikacija je zamišljena s ciljem podizanja razine pismenosti i standardizacije osnovnih znanja korištenja računala. Aplikacija korisnicima olakšava pripremu za polaganje ECDL ispita osnovne razine u verificiranim ispitnim centrima u Hrvatskoj.

Natječaj je otvoren za sve zainteresirane pravne ili fizičke osobe, a krajnji rok za dostavu ponuda je 3. prosinca 2013. godine. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na HAKOM-ovim internetskim stranicama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara