HALMED odgodio očevid u Imunološkom zavodu do lipnja

HALMED odgodio očevid u Imunološkom zavodu do lipnja

Foto: FAH

AGENCIJA za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) izvijestila je u petak da će u dogovoru s Imunološkim zavodom, koji je zatražio odgodu, novi očevid radi provjere ispunjavanja uvjeta dobre proizvođačke prakse u tom zavodu biti proveden u lipnju.

"Ponovljeni postupak davanja/uskraćivanja proizvodne dozvole Imunološkom zavodu d.o.o. trenutačno je u tijeku. Faza postupka u kojoj se provodi inicijalni pregled dokumentacije koju je Imunološki zavod dostavio je završena te će novi očevid radi provjere ispunjavanja uvjeta dobre proizvođačke prakse, u dogovoru s Imunološkim zavodom, biti proveden u lipnju", izvijestio je HALMED, dodajući da je namjeravao provesti ponovni očevid u Imunološkom zavodu već od 7. do 9. travnja, no taj je zavod radi što kvalitetnije pripreme zatražio odgodu.

"Zato je na zahtjev Imunološkog zavoda rok izlaska HALMED-ovih stručnjaka u očevid bio prolongiran. Dakle, HALMED je namjeravao i bio spreman izaći u žurni očevid, međutim očevid je odgođen isključivo na inzistiranje samog Imunološkog zavoda", navodi HALMED.

Predstavnici inicijative za spas Imunološkog zavoda "Visia Croatica" zatražili su u petak pred Banskim dvorima da Vlada hitno donese konačnu odluku i omogući im preuzimanje Imunološkog zavoda.

Saborski zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić pozvao je u petak Vladu da donese konačno rješenje o vlasništvu "Visia Croatica" kao jedinoga i glavnog ulagača u Imunološki zavod, a Hrvatsku agenciju za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) da provede žurni nadzor koji je zatražio Imunološki kako bi se izdalo rješenje za dalju proizvodnju virusnih i bakterijskih cjepiva te krvnih pripravaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara