HDSSB pokrenuo peticiju protiv poskupljenja gradskog prijevoza do 500 posto

HDSSB pokrenuo peticiju protiv poskupljenja gradskog prijevoza do 500 posto

Foto: Hina

POTPISIVANJE peticije protiv nedavnog poskupljenja gradskoga javnog prijevoza u Osijeku pokrenuo je u ponedjeljak HDSSB, jer smatra nekorektnim da se loše poslovanje tvrtke Gradski prijevoz putnika (GPP) prebacuje na teret građana.

Zamjenik predsjednika stranke Karlo Šatvar rekao je na konferenciji za novinare da ovim potezom, nakon brojnih reakcija nezadovoljnih građana, žele Upravi tvrtke, predsjedniku Nadzornog odbora Anti Đapiću te gradonačelniku Ivanu Vrkiću poslati poruku kako je nedopustivo da posljedice loših poslovnih odluka snose građani, posebice socijalno najugroženije kategorije stanovništva - nezaposleni i umirovljenici.

Peticijom, koja će se do 22. veljače potpisivati u svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima, traže povratak cijena na razinu prije poskupljenja.

Kontraučinak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šatvar je ustvrdio da su brojni građani najavili kako zbog poskupljenja neće kupovati prijevozne karte, pa bi poskupljenje moglo imati kontraučinak - umjesto rasta, uzrokovati pad prihoda GPP-a.

Predsjednik osječkog HDSSB-a Krešimir Bubalo upozorio je da, unatoč padu cijena goriva od gotovo 20 posto, gradski prijevoz poskupljuje i do 500 posto, primjerice za umirovljenike, pa smatra kako treba reći dosta nesposobnoj gradskoj upravi koja teret krize prebacuje na građane.

Ocijenivši poskupljenje prijevoza neargumentiranim, Bubalo je podsjetio da je u vrijeme njegova gradonačelničkog mandata poslovanje GPP-a stabilizirano, a tvrtka je bila pred smanjivanjem cijena javnog prijevoza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara