HDZ, SDP i Markićka nas sramote po Europi!

Foto: Hina
 
ŽELJKA MARKIĆ i Ana Vargek, kao predstavnice inicijative "U ime obitelji", posjetile su danas Europski parlament i to na poziv HDZ-ovca Stiera i Anne Zaborske, predsjednice Međustranačke skupine za Obitelj, dječja prava i međugeneracijsku solidarnost.
 
Markićkinom predavanju nazočilo je samo dvoje stranih europarlamentaraca, publiku su uglavnom činili HDZ-ovci i njihovi tajnici te asistenti u EP, te jedan SDP-ovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Željka Markić je, između ostalog, rekla da su ona i njeni ljudi žrtve u Hrvatskoj te da ih svi, počevši od vlade, žele onemogućiti u njihovom naumu.

Na kraju predavanja, Nikša Spremić, asistent SDP-ovca Olega Valjala, Markićku je usporedio s nacistom Adolfom Eichmannom, što je zgrozilo ovo dvoje prisutnih stranih europarlamentaraca.

Odmah je reagirao Stier koji je u priopćenju naveo kako je to nedopustivo te da očekuje ispriku Spremića. "Očekujem da će se kolega Valjalo kao i SDP distancirati od takvog govora mržnje", poručio je Stier dodavši kako su dvoje stranih europarlamentaraca koji su prisustvovali predavanju ostali zgroženi time.

"Gospodin Davor Ivo Stier je zatražio moju ispriku te ispriku SDP-a i gospodina Olega Valjala čiji ured u Bruxellesu vodim, jer smatra da sam uvrijedio gospođu Željku Markić usporedivši je s Adolfom Ecihmannom, banalnošću zla i njegovim suđenjem u Jeruzalemu. Prije svega naglašavam da sam u Europskom parlamentu govorio u privatnom kapacitetu, dakle isključivo kao pojedinac i građanin Nikša Spremić, a ne kao voditelj ureda gospodina Olega Valjala ili član stranke SDP. S tim u vezi, držim da isprika dviju prije navedenih instanci je izlična, a što se tiče moje definicije nastupa gospođe Željke Markić pri njoj ostajem dalje te vas molim da korektno prenesete riječi mojega govora", napisao je Spremić.

Cijeli Spremićev govor (na engleskom) možete pročitati ovdje (.doc).


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara