HDZ: Vlada nas je dovela do demografskog sloma

HDZ: Vlada nas je dovela do demografskog sloma

Foto: Hina

HDZ-OV Odbor za obitelj i mladež optužio je u srijedu Vladu da uopće nema demografsku politiku pa je, osim katastrofalnih gospodarskih rezultata i velikog broja iseljavanja mladih i školovanih ljudi, dovela Hrvatsku do demografskog sloma.

HDZ-ov odbor ističe da nikad u povijesti Hrvatske nije bilo većeg demografskog pada i nikad manje rođenih nego lani. Po podacima Državnog zavoda za statistiku, u 2014. rođeno je 39.596 djece a umrlo 52.427 osoba, što predstavlja prirodni pad za 12.831 osobu.

"Ministarstvo socijalne politike i mladih koje vodi Milanka Opačić ne zna napraviti ni Obiteljski zakon, koji im je Ustavni sud zbog velikog niza primjedbi bio prisiljen u cijelosti suspendirati, a demografsku politiku uopće nemaju", kaže se u priopćenju.

U Vladi kombinacija neznanja i nerada

Kombinacija neznanja i nerada u Vladi rezultirala je katastrofalnim rezultatima koji se prelamaju preko leđa svih građana, kaže HDZ.

"Umjesto da aktualna vlast demografsku, uz gospodarsku i regionalnu razvojnu politiku, proglasi 'pitanjem svih pitanja' i da na tom tragu ostvaruje pozitivne gospodarske pomake, ona stvara nove nezaposlene, socijalne slučajeve, bavi se podmetanjima, politikanstvom, zapošljavanjem podobnih, društvenim podjelama. Ukratko - stvara potpuni kaos i beznađe u društvu", stoji u priopćenju HDZ-ova Odbora za obitelj i mladež.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara