HDZ i SDP žele preimenovati Pleso, slažete li se da se zove po Tuđmanu?

HDZ i SDP žele preimenovati Pleso, slažete li se da se zove po Tuđmanu?

Foto: FAH

ČINI SE kako se, nakon inicijative HDZ-a da se Pleso preimenuje u zračnu luku doktora Franje Tuđmana, i vrhu SDP-a sviđa ta ideja. Inicijativu je podržao i Milan Bandić, koji je istaknuo kako je dosadašnjim vladama falilo hrabrosti za takav potez, javlja RTL.

"Što se mene tiče, to je trebalo napravit davno. Odluku je trebala donijeti Vlada, nijedna to dosad nije imala petlje napravit, ali grad Zagreb će dvije ruke dići za to", rekao je Bandić.

Stazić: Odluka na Vladi

SDP-ov potpredsjednik Sabora Nenad Stazić također je izrazio blagonaklonost prema ideji.

"Nemamo ništa protiv te ideje, dakako. Mislimo da prvi hrvatski predsjednik zaslužuje neki bolji trg, neko bolje mjesto od one livade koju su mu dali. Hoće li to biti trg ili će biti aerodrom, to je nebitno.

Stvar je Vlade. U skladu s koncesijskim ugovorom. Koncesionar se nama tu što petljat, samo na vrijeme treba pripremati te natpise i donijeti odluku. Je li izgledno da će se to dogodit? Mislim da će biti ili trg ili zračna luka, posve je svejedno, svakako neće ostati na ovome što jest", kazao je Stazić.

HDZ: Složili se s nama kako bi skupili izborne poene

Iz HDZ-a pak ističu kako SDP prihvaća njihovu inicijativu u sklopu pokrenute predizborne kampanje.

"Raduje nas da je nakon desetljeća i pol pokušaja detuđmanizacije, predsjednik SDP-a, pa makar i u predizborne svrhe, počeo prihvaćat naša stajališta te shvatio spoznaju povijesne uloge i veličine doktora Franje Tuđmana", kazao je HDZ-ov Andrija Mikulić.

Svoju inicijativu HDZ-ovci opravdavaju pozivanjem na svjetske primjere. U Francuskoj se tako aerodrom zove po Charlesu de Gaulleu, u Americi po Kennedyju, a u Turskoj po Ataturku.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara