HGSS i vatrogasci s oštrih komiških stijena spasili Irca i Britanku

Ilustracija: MUP

DVOJE turista, Irca (34) i Britanku (29) koji su doživjeli havariju sa svojim kajakom u blizini Biševa kod Visa, spasili su kasno sinoć komiški vatrogasci HGSS te neozlijeđene odveli u njihov apartman.

Par je u ponedjeljak oko 11 sati kajakom otplovio u turistički obilazak Komiže i Modre špilje. Kako se popodne promijenilo vrijeme i digli se valovi, uskoro se kajak potopio a stranci završili u moru. Uspjeli su doplivati do oštrih stijena i na njih se popeti. No, iako je taj dio na obali, teren je nepristupačan pa se nisu mogli domoći ravnijeg kopna.

Vlasnica turističkog apartman zabrinula se kada je shvatila da već pada noć, a njezini se gosti nisu vratili na kopno. O svemu je u 20,15 sati obavijestila hitne službe te je policija patrolnim čamcem krenula u izviđanje i nedugo nakon potrage pronašla Irca i Britanku na stijenama s kojih su im uspaničeno mahali.

U policiji su rekli da im zbog nepristupačnog terena i mnoštva stijena u moru nisu mogli prići i spasiti ih, pa su alarmirali kopnene snage. Ubrzo je s kopna u pomoć priskočio HGSS i gasitelji Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Komiža, koji su u 23.30 sati Irca i Britanku spasili s oštrih stijena, te ih odveli u apartman. Turisti nisu ozlijeđeni i odbili su liječničku pomoć.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara