HNS: Nismo nikad od nikoga nezakonito primili novac!

HNS: Nismo nikad od nikoga nezakonito primili novac!

Foto: hns.hr

IZ HNS-a su jutros odbacili medijske napise po kojima je bivši član Uprave HAC-a Josip Sapunar, koji je sinoć pušten iz pritvora, u svojoj obrani pred optužbama za malverzacije u Hrvatskim autocestama navodno rekao kako je toj stranci 2007. nezakonito donirano oko milijun kuna.

"HNS nikada ni od koga nije dobio nikakva novčana sredstva mimo zakona i zakonskih odredbi. Svi sponzori i donatori HNS-a, radilo se o privatnim ili pravnim osobama, u svakom trenutku su objavljeni i dostupni javnosti na našoj web stranici", ističe u priopćenju voditeljica HNS-ova PR ureda Renata Potočnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji su danas objavili kako je Sapunar istražiteljima navodno kazao da ga je Milivoj Mikulić, bivši pomoćnik tadašnjeg ministra prometa HDZ-ovca Božidara Kalmete, pred izbore 2007. pitao može li osigurati novac kao donaciju za HNS. Tada je, navodi se, napravljena faktura između Igora Premilovca, vlasnika češke tvrtke Remorker International preko koje se prema optužbama Uskoka navodno izvlačio novac iz Hrvatske gospodarske komore i HAC-a, te jedne tvrtke na oko milijun kuna kako bi ih se doniralo HNS-u.

Sapunar je, pišu medijit, u svojoj obrani rekao da je udovoljio Mikulićevoj zamolbi i novac odnio tadašnjem visokopozicioniranom članu HNS-a Stanku Kovaču.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara