HNS o šatorašima: To se ne može nazvati drugačije nego prijetnjom državnim udarom

HNS o šatorašima: To se ne može nazvati drugačije nego prijetnjom državnim udarom

Foto: Facebook

ZBOG događanja koja šatoraši vode na Markovom trgu i u Savskoj ulici oglasila se i Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati izrazivši pritom zabrinutost i ogorčenje. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Mnogi građani ili čak većina građana Hrvatske noćas nisu spavali ili barem nisu dobro spavali i to je za Hrvatsku koja je dio Europske unije i koja se diči svojim demokratskim tradicijama nešto prestrašno“, poručila je u ime Kluba zastupnika HNS-a saborska zastupnica Nada Turina Đurić. Rekla je kako su mnogi građani s njom i kolegama podijelili svoju zabrinutost pitajući se jesu li zbog događanja na Markovom trgu njihova djeca sigurna, može li se normalno prolaziti gradom i hoće li netko stradati.

"Nekome smetaju vijesti da Hrvatska izlazi iz recesije"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Hrvatskom su zavladali strah, bespomoćnost, bijes i ogorčenje onih čija su prava ugrožena, a jučer su bila ugrožena prava svih pristojnih i normalnih građana u Republici Hrvatskoj. I još uvijek jesu.To se nažalost ne može nazvati nikako drukčije nego prijetnjom državnim udarom i nasilnom smjenom vlasti. To je rušenje institucija države, to je sila, to je dolazak silom, ucjenom i terorom na vlast“, rekla je Turina Đurić.„Ono što je žalosno jest da jedan dio naše političke scene nije učinio ništa da tu situaciju smiri, nego ju je nažalost u raznim situacijama poticao, pa tako i na posljednjim izborima koje smo imali, predsjedničkima“, nastavila je HNS-ova saborska zastupnica.

„Ta politika „što gore to bolje“,politika nasilnog svrgavanja institucija u trenutku kada Hrvatska ima nadu, a i danas ćemo čuti te vijesti. Možda nekome smetaju vijesti da Hrvatska izlazi iz recesije, da su pokazatelji bolji nego što su bili očekivani, da kreće turistička sezona koja, isto tako, pokazuje dobre rezultate već sada, puno bolje nego u prošloj godini. Koju poruku mi šaljemo, tko će od turista doći u Hrvatsku vidjevši slike danas s Markova trga ili jučer iz Savske ulice na kojoj su prosvjednici sjedili na plinskim bocama?“, rekla je Turina Đurić.

„Pozivam na odgovornost oporbu koja ne može reći da nije sudjelovala u tome i da nije podržala takav način prosvjeda. Zahvaljujem policiji koja je jučer vrlo dostojanstveno i profesionalno obavila svoj posao, ali isto tako pozivam sve institucije da se drže pravne države i da spriječimo ono što bi za Hrvatsku bila katastrofa“, istaknula je zaključno HNS-ova zastupnica.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara