HRT objavio "ekskluzivu" staru pet godina: Todorići imaju privatnu plažu od 2008. godine

HRT objavio "ekskluzivu" staru pet godina: Todorići imaju privatnu plažu od 2008. godine

Screenshot: HRT

"PLAŽA ispred Ville Castello u Lovranu, koja je u vlasništvu Ivice Todorića, više neće biti dostupna javnosti, a koncesijska naknada za to iznosi 560 tisuća kuna godišnje", vijest je koju su danas objavili gotovi svi hrvatski mediji plasirajući je kao nešto što je sasvim novo. Naime, obitelj Todorić, točnije Agrokor posjeduje privatnu plažu još od 2008. godine i svake godine u proračun Primorsko-goranske županije uplaćuju oko pola milijuna kuna. Štoviše, plaža ispred Ville Castello već je dva puta bila na dnevnom redu Skupštine te Županije i dva puta je već produžena koncesija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne znam kako je do ovog došlo. Mislim da su me pogrešno citirali na HRT-u, pa svatko tko prati zna da je ta plaža već godinama pod koncesijom. Ne znam zašto me danas svi o tome pitaju. Todorići su stara vijest", rekao nam je voditelj županijskog Odsjeka za promet i turizam Zlatan Marunić u Primorsko goranskoj županiji. Naime, HRT je objavio kako je "novost da plaža ispred Todorićeve Ville Castello u Lovranu više neće biti dostupna javnosti", a tu vijest, bez provjere prenijela je većina hrvatskih medija.

Primorsko goranska županija objavila je oglas za koncesiju plaže u Medveji još prije pet godina, a najizdašniju ponudu imao je Agrokor. Poglavarstvo Primorsko-goranske županije prihvatilo je odluku o javnom prikupljanju ponuda za davanje koncesije, koja je na kraju dodijeljena Agrokoru. Umjesto uobičajenih pet kuna po metru, cijena koncesije "Todorićeve plaže" iznosila je 50 kuna i to zbog važnosti pozicije. Agrokor je na koncu pristao platiti tu cijenu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara