HSP upozorava na "lažne pravaše" koji stranku prikazuju u lošem svjetlu

HSP upozorava na "lažne pravaše" koji stranku prikazuju u lošem svjetlu

Screenshot: YouTube

HRVATSKA stranka prava (HSP) u ponedjeljak je izvijestila da su u uporabi nove stranačke iskaznice te upozorila kako se osobe koje nemaju nove iskaznice ne mogu predstavljati članovima HSP-a.

HSP-ove iskaznice s potpuno novim izgledom i dizajnom u izradi su od ožujka 2015., a dosad ih je podijeljeno oko 4500.

Iz HSP-a u priopćenju poručuju da su "jedina i stožerna stranka s pravaškim predznakom, obnovljena u veljači 1990." te upozoravaju da se u zadnje vrijeme u medijskom prostoru pojavljuju osobe koje već godinama nisu njihovi članovi, te koje nastoje demotivirati članstvo HSP-a i prikazati stranku u lošem svjetlu.

Lažno predstavljanje

HSP oštro osuđuje zlouporabu medijskog prostora "nelegalno osnovanih pravaških stranaka na uštrb interesa naroda i države s ciljem bogaćenja pojedinaca ili manjih interesnih skupina varanjem birača na izborima lažnim predstavljanjem", stoji u priopćenju.

Čelnik HSP-ova povjerenstva za medije Drago Marković pojasnio je kako se to prvenstveno odnosi na HSP Dr. Ante Starčević, čiji se članovi ne bi smjeli predstavljati HSP-ovcima jer su već nekoliko puta mijenjali stranke, a i dalje se legitimiraju kao članovi HSP-a.

"Ako bi se Zakon o političkim strankama primjenjivao u punini, onda bi u Hrvatskoj trebao postojati samo jedan HSP", izjavio je Marković Hini. Pritom je upitao zašto, primjerice, na hrvatskoj političkoj sceni nema više stranaka koje u nazivu imaju "SDP" ili zašto, nakon raskola u HNS-u, nema dvije stranke koje u nazivu imaju skraćenicu "HNS".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara