HSS napao "licemjernog" Milanovića: "SDP je od Bandića tražio ostavku zbog prometnog prekršaja"

HSS napao "licemjernog" Milanovića: "SDP je od Bandića tražio ostavku zbog prometnog prekršaja"

Foto: Davor Pongračić / Cropix

HSS traži od Radimira Čačića da odstupi s mjesta potpredsjednika Vlade zato što je na sudu proglašen krivim za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginulo dvoje ljudi.

"Ukoliko prvi potpredsjednik Čačić sam ne podnese ostavku, HSS traži od premijera Milanovića da ga na to prisili, jer smatramo da bi svako njegovo daljnje sudjelovanje u Vladi ili drugim tijelima državne vlasti, a posebice u Nadzornom odboru INE štetilo interesima Republike Hrvatske", pišu u priopćenju iz HSS-a te Milanovića oštro osuđuju da je licemjeran.

Bandić je pijan pobjegao s mjesta nesreće pa se pokušao "dogovoriti s policajcima"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijer Milanović krajnje je licemjeran kada prvog potpredsjednika Čačića pokušava abolirati od odgovornosti unatoč tome što je od bivše ministrice Holy tražio odgovornost za neusporedivo manje propuste, a da ne spominjemo ranije događaje u kojima je SDP tražio od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da odstupi zbog prometnog prekršaja zanemarivih posljedica", pišu iz HSS-a.

"Ustrajno štiteći prvog potpredsjednika Čačića, premijer gubeći vlastitu vjerodostojnost, otvoreno priznaje da je njegova Vlada postala talac HNS-a", zaključuju iz HSS-a. Podsjetimo, HSS se poziva na Bandićev "prometni prekršaj" iz 2002. godine kada je pijan udario drugi automobil, pobjegao sa mjesta nesreće te se pokušao "dogovoriti sa policajcima". Potom je u medijima prvo kazao da se nesreća nije niti dogodila da bi na kraju priznao svoju krivnju i podnio ostavku na mjesto gradonačelnika. 

Za razliku od njega, Čačić nije bio pijan, nije bježao policiji i odmah je medijima poslao priopćenje u kojem je obavijestio da je u Mađarskoj skrivio prometnu nesreću. Jučer je nepravomoćno na sudu u Kapošvaru kažnjen na uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana i 10 mjeseci uz tri godine kušnje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara