HSS-ov gradonačelnik osumnjičen za sklapanje štetnog ugovora

HSS-ov gradonačelnik osumnjičen za sklapanje štetnog ugovora

Screenshot: YouTube

DUGOREŠKI gradonačelnik Ivan Baršić (HSS) osumnjičen je da je sklapanjem štetnog ugovora o korištenju poslovnog prostora oštetio gradski proračun za nešto više od 31 tisuću kuna.

Karlovačka policija izvijestila je, ne navodeći identitet osumnjičenog, da je 60-godišnjak "kao odgovorna osoba u jedinici lokalne samouprave na području Duge Rese počinio kazneno djelo sklapanja štetnog ugovora" i tako oštetio jedinicu lokalne samouprave za najmanje 31.315 kuna, o čemu je policija Općinskome državnom odvjetništvu proslijedila posebno izvješće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija navodi da je nad njim provela opsežno kriminalističko istraživanje na temelju zahtjeva karlovačkoga Općinskog državnog odvjetništva, a odnosi se na ugovor koji je sklopio 1. veljače 2010. o korištenju poslovnog prostora Republike Hrvatske na određeno vrijeme od pet godina za potrebe smještaja jedne političke stranke i nekoliko udruga kojima se jedinica lokalne samouprave obvezala plaćati i zakup i sve troškove korisnika.

Osumnjičen je da je od 18. studenoga 2010. do 31. listopada 2013. sklopio ugovor o korištenju prostora i aneks ugovora s političkom strankom i udrugom, a po navedenim uvjetima, koristeći se svojim položajem i ovlastima, preostali je dio neiskorištenoga poslovnog prostora, bez pisane suglasnosti Republike Hrvatske, dao po istim uvjetima na korištenje Gradskoj organizaciji političke stranke kojoj je predsjednik i dugoreškom trgovačkom društvu te je tako jedinicu lokalne samouprave oštetio za najmanje 31.315 kuna.

Neslužbeno se doznaje da je država ugovorila da se prostorom koristi HDZ, Crveni križ i još neke udruge, a Baršić je navodno bez znanja države kao vlasnika prostor dodijelio i svojemu HSS-u i Knjigovodstvenom servisu "Koder".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara