Habuš Čehoku: Uživaj u mirovini, znamo kako prolaze pokušaji povratka u stilu "Suza sina razmetnoga"

Habuš Čehoku: Uživaj u mirovini, znamo kako prolaze pokušaji povratka u stilu "Suza sina razmetnoga"

Foto: Index

GRADONAČELNIK Varaždina Goran Habuš odgovorio je na današnje prozivke bivšeg prvog čovjeka grada Ivana Čehoka.

"Nemam posebnih komentara na izjave gospodina Čehoka jer je iznošenjem nama poznatog stava o problematici smeća samo potvrdio za čije je interese radio i dalje nastavlja raditi. Ovim istupom još jednom je objasnio da se već davno svrstao na stranu koja je željela građanima masno naplatiti njegove sumnjive dogovore. Građani Varaždina to dobro znaju i nije mi jasno odakle potreba da im se to stalno ponavlja jer su svoje mišljenje prema takvoj politici rekli na izborima", piše u priopćenju varaždinski gradonačelnik Varaždina Goran Habuš.

"Neka se odmara u saborskoj mirovini"

Dodaje da se koordinirano napada njega i gradsku vlast u trenutku kada su pronašli rješenje problema smeća "štiteći interes građana". "Tim nervoznim reakcijama najavljuje se politička kampanja za koju je ipak malo prerano. Mi ozbiljno radimo kako bismo riješili sve nagomilane probleme koji su ostavljeni, a on neka se odmara u saborskoj mirovini koju je sam izabrao", poručuje Habuš Čehoku te dodaje kako bi bilo korektno da se bivši gradonačelnik ispričao za sve štete koje je nanio gradu u vrijeme svog mandata.

"No, o tome će odlučiti sud koji ne traži ispriku već odgovornost. Ovakve pokušaje povratka u politiku u stilu 'Suza sina razmetnoga' već smo vidjeli i znamo kako su neslavno propali", zaključio je Habuš. 

"Morati ću se ponovno angažirati, ako se nastavi ovakva politika"

Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok pozvao je danas novinare iz svih varaždinskih medija na pomalo neobičnu press konferenciju usred gradskog parka Ivana Pavla Drugog.

Izrazio je svoje veliko nezadovoljstvo aktualnom gradskom vlašću, te najavio kako će se morati ponovno angažirati, ako se nastavi ovakva politika. "Ja sam podnio ostavku prije godinu dana zbog svojih najbližih, zbog svoje djece i sad mi je žao. Ja se iskreno ispričavam svim građanima Varaždina što sam to učinio, trebao sam izdržati. Podnošenjem ostavke, uručio sam ih na milost i nemilost nesposobnoj, lažljivoj i nekompetentnoj vlasti koja će Varaždin dovesti do ruba propasti", istaknuo je Čehok.

"Njihova priča o štednji je smiješna"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čehok optužuje aktualnu gradsku vlast za prestanak započetih investicija i radova u gradu te dodaje kako je sramota što Kapucinski trg neće biti gotov do Špancirfesta ili što su u gradu nema novih gradilišta, dizalica ili komunalnih projekata.

"A njihova priča o štednji je toliko smiješna - samo zapošljavanje jednog nepotrebnog HNS-ovog kadra, a zaposleno ih je jako puno ovih zadnjih šest mjeseci, ne samo da će poništiti sve efekte štednje, nego biti deseterostruko skuplje od onoga što oni smatraju da će uštedjeti", kaže Čehok.

Čehok tvrdi da je sve radio po zakonu

Postojeći dogovor oko zbrinjava smeća je, prema Čehokovom mišljenju, u magli. "Gradska vlast na čelu s Goranom Habušem radi sve kako se ne bi ispoštovao postojeći ugovor o zbrinjavanju smeća između Grada i Pataftine Grupe T7", dodaje Čehok. Je li ovo veliki politički povratak Ivana Čehoka?

"Nemam u ovom trenutku političkih ambicija, ali ako će se ovako nastaviti, mislim da se ja osobno moram angažirati. Bez mog angažmana i svih onih kompetentnih, slobodnomislećih, pametnih i sposobnih ljudi, ovaj grad ovakvu vlast neće moći izdržati", poručio je Čehok.

Što se sudskih optužnica protiv njega tiče, Čehok kaže da nije griješio, već da je sve radio prema zakonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara