Hajdaš Dončić: Da sam ministar zračnog prometa, bio bih najpopularniji ministar u Hrvatskoj

Hajdaš Dončić: Da sam ministar zračnog prometa, bio bih najpopularniji ministar u Hrvatskoj

Foto: Hina

MINISTAR pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić posjetio je poslijepodne pulsku Zračnu luku u koju uloženo devet milijuna kuna kako bi se poboljšale usluge putnicima.

Otkako je je 1989. godine izgrađena zgrada Zračne luke u Puli, u nju se do danas nije ulagalo, što je nužno za bolju kvalitetu usluge, rečeno je danas tijekom posjeta ministra Hajdaša Dončića. On je obišao novu vatrogasnu zgradu koju je financiralo njegovo ministarstvo s 3,6 milijuna kuna, razgledao je nove projekte, poput Travel Value i Duty Free Shopa, vrijednog četiri milijuna kuna, uređenog u partnerstvu s njemačkom tvrtkom "Heinemann", koja je ujedno investitor i glavni dobavljač robe. Osim toga, ministar Hajdaš Dončić obišao je i međunarodni terminal, koji je uređen novcem iz IPA Adriatic fonda, okoliš zračne luke, u čije je uređenje uloženo 1,1 milijuna kuna, a u rad je pušten i novi bio pročistač otpadnih voda, u što je pulska Zračna luka uložila 1,5 milijuna kuna.

"Da sam samo ministar zračnog prometa, vjerojatno bih bio najpopularniji ministar u Hrvatskoj jer zračni promet kod nas je sektor koji prošle godine i u prvom kvartalu ove godine bilježi rast, odnosno sve zračne luke u Hrvatskoj ostvaruju dobit", rekao je ministar Hajdaš Dončić i pritom izrazio zadovoljstvo što je i pulska Zračna luka prošle godine ostvarila dobit, a ove se godine, istaknuo je, također očekuje dobit od sedam milijuna kuna.

Dolazak "Easy Jeta"

Iznimno je važna najava dolaska britanskoga niskotarifnog avioprijevoznika "Easy Jeta", rekao je, ističući kako bi u iduće dvije-tri godine tom kompanijom trebalo stići više od 60 tisuća putnika.

"To znači da bi i pulska Zračna luka vrlo brzo dosegnula promet od pola milijuna putnika na godinu, što je definitivno dovoljno za punu profitabilnost", poručio je ministar Hajdaš Dončić.

Podsjetio je da je ministarstvo toj zračnoj luci dodijelilo EU grant za dodjelu novca za izradu master plana koji treba dovršiti do rujna 2015.

Direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo izvijestio je ministra o pozitivnim rezultatima koje ta zračna luka ostvaruje s obzirom na to da se, kako je rekao, ove godine bilježi trend uvođenja novih linija, poput nedavno uvedene Thomsonove za Bristol, Norwegian Air Shuttlea za London Gatwick i u idućem mjesecu za Helsinki te Easy Jeta za London Gatwick i Vuelinga za Rim.

"Ove godine Zračna luka Pula očekuje oko 400 tisuća putnika, što je rast od pet posto u odnosu prema prošloj godini", zaključio je Svemir Radmilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara