Hajdaš Dončić o Zračnoj luci Zagreb: Ovo je najbolji ugovor koji je Hrvatska do sada potpisala

Hajdaš Dončić o Zračnoj luci Zagreb: Ovo je najbolji ugovor koji je Hrvatska do sada potpisala

Foto: Hina

MINISTAR pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić na Vladi je predstavio prijedlog odluke o davanju suglasnosti za sklapanje izravnog sporazuma u odnosu na Ugovor o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb.

"Nijedan ugovor o javno-privatnom partnerstvu nije idealan, ali sad ću reći iskreno i otvoreno, ovo je najbolji ugovor koji je Hrvatska potpisala do sada. Zašto? Zato jer nema rizika prometa. Kolateral ili opterećenje nad hipotekom ne postoji. Po prvi puta se za koncesijski ugovor plaća Hrvatskoj naknada".

Hajdaš Dončić iznio je i najcrnji scenarij. Rekao je da i u slučaju da koncesionar propadne, zgrada ostaje Hrvatskoj, a potom ušao i u zanimljiv dijalog s premijerom Zoranom Milanovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htio sam to objasniti na ovaj način jer ovo ranije, onima koji to nisu pratili, nije bilo razumljivo", rekao je premijer.

"Još bih pročitao dvije rečenice ako mi dozvoljavate", zamolio je Hajdaš Dončić.

"Naravno. Ispričavam se što sam vam prekinuo", kazao je Milanović.

Bez ponuda za CA

Za Croatia Airlines nije stigla nijedna ponuda, potvrdio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, no rekao je i da ta kompanija ni na koji način nije ugrožena. Rekao je da Croatia Airlines ove godine prvi put u povijesti bilježi operativnu neto dobit te se nada da će pozitivni poslovni rezultati toj kompaniji u ovoj godini pomoći da u drugom krugu natječaja početkom 2014. probudi interes investitora.

"Mi smo imali 5 do 6 kompanija koje su inicijalno obavile razgovore. Kompanije su bile s dalekog istoka, a na žalost sistem javne nabave koji je prisutan u Hrvatskoj i u svakoj zemlji članici EU, nije baš pogodan ili familijaran s nekim kompanijama s dalekog istoka, no vjerujem da će početkom sljedeće godine biti zainteresiranih za Croatiu Airlines."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara