Hamyd Mourad: Nemam veze s pokoljem, ja sam samo učenik koji živi s roditeljima i želi na medicinu

Hamyd Mourad: Nemam veze s pokoljem, ja sam samo učenik koji živi s roditeljima i želi na medicinu

Foto: Youtube

19-GODIŠNJI Hamyd Mourad, čije je ime objavljeno u medijima u vezi s pokoljem u redakciji Charlie Hebdo, obratio se javnosti u prisustvu odvjetnice i obitelji.

"Čuo sam u srijedu navečer da se spominje moje ime, preplašio sam se, ali sam u dogovoru s obitelji otišao na policiju", priča "srednjoškolac, umornoga lica, još uvijek uplašen" nakon 48-satnog pritvora. Na slobodu je pušten u petak navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam zapanjen i u šoku, ali policija je bila korektna", kazao je Mourad u ekskluzivnom intervjuu za AFP, prenosi Liberation.

Dodao je da je strašno kako su grozne stvari izrečene o njemu na društvenim mrežama. "Ja sam samo običan učenik koji živi mirno sa svojim roditeljima, a bacili su me k lavovima povezujući moje ime s ovim barbarskim zločinom. Nadam se da mi to neće odrediti budućnost", rekao je mladić dodajući kako mu je želja studirati medicinu.

Policija je Mourada povezala sa teroristima jer je Cherif Kouachi suprug njegove sestre. "Vrlo rijetko nam je dolazio u posjetu", dodao je Hamyd.

Policija je privela i njegovu sestru, a u subotu je i ona puštena na slobodu.

Školske kolege 18-godišnjaka osumnjičenog da je kao vozač pomogao u bijegu islamističkih fundamentalista koji su u srijedu ubili novinare i karikaturiste satiričkog lista Charlie Hebdo tvrdili su već u četvrtak da je on za vrijeme napada bio u razredu. Mourad Hamyd se predao policiji u svom domu u gradu Charleville-Mézières smještenom u blizini granice s Belgijom nakon što je na društvenim mrežama imenovan kao jedan od trojice osumnjičenih za napad.

Ubrzo nakon što su mediji prenijeli vijest o njegovoj predaji, na Twitteru je osvanuo "hashtag" #MouradHamydInnocent (MouradHamydNevin)

"On sjedi u mom razredu i jutros je bio na predavanju," napisala je jedna njegova kolegica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara