Hanžekovićeva Genera u prvom polugodištu povećala prihode i dobit

Hanžekovićeva Genera u prvom polugodištu povećala prihode i dobit

 Foto: hanrad.hr

GENERA Grupa, u većinskom vlasništvu odvjetnika Marijana Hanžekovića, objavila je poslovno izvješće za prvo polugodište.

Prema izvješću objevaljenom na Zagrebačkoj burzi, ukupni konsolidirani prihodi Genera Grupe u prvom polugodištu porasli su za 10% u odnosu na prethodnu godinu te iznose 105,4 milijuna kuna.

 
Prihodi od prodaje 103,7 milijuna kuna
 
U prvom polugodištu 2014. ukupna prodaja porasla je za 12% u odnosu na prethodnu godinu te iznosi 103,7 milijuna kuna. Operativna dobit dosegla je 5,2 milijuna kuna dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 3,4 milijuna kuna.
 
Konsolidirana neto dobit u prvom polugodištu 2014. iznosi 3,1 milijun kuna, a neto dobit nakon manjinskog interesa u društvu Genera lijekovi iznosi 4,9 milijuna kuna.
 
Na domaćem tržištu ostvarena je prodaja u iznosu od 51,7 milijuna kuna što je porast od 15% u odnosu na prethodnu godinu. Navedeno povećanje u korelaciji je sa 16 novih proizvoda lansiranih tijekom izvještajnog razdoblja.
 
Prodaja na izvoznim tržištima 52 milijuna kuna
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prodaja na izvoznim tržištima iznosi 52 milijuna kuna što je za 10% više nego u 2013. godini.
 
Najveći porast ostvaren je na tržištima Njemačke, Bosne i Hercegovine i Irana te su otvorena dva nova tržišta Mađarske i Grčke.
 
Na razini Genera Grupe, trenutno je zaposleno 280 zaposlenika od kojih je 43,2% visokoobrazovano.
 
U prvom polugodištu 2014. godine Genera je zaposlila 16 novih djelatnika od kojih je 10 visoke stručne spreme.
 
Najveći broj novih VSS djelatnika zaposleno je u segmentu humanih lijekova, dvoje u predstavništvu Genere u BiH, zatim u odjelima osiguranja kvalitete te Centralnog marketinga.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara