Holy: ORaH će o mogućoj potpori Josipoviću odlučiti sredinom studenog

Foto: Hina

PREDSJEDNICA ORaH-a Mirela Holy ponovila je danas da Ivo Josipović ima njezinu podršku za još jedan mandat za predsjednika Republike, a njezina stranka ORaH će o mogućoj potpori odlučiti na temelju Josipovićeva programa, sredinom studenog na sjednici Glavnog foruma.

"Ivo Josipović ima moju podršku, a stranka će o podršci odlučivati na prvoj sjednici Glavnog foruma stranke na temelju predsjednikova programa za koji se nadamo da ćemo ga dobiti tijekom sljedećeg tjedna, barem smo dobili takvo obećanje iz Ureda Predsjednika", rekla je Holy novinarima.

Sjednica Glavnog foruma sredinom studenog

Holy je najavila da će se sjednica Glavnog foruma ORaH-a vjerojatno održati sredinom studenoga, nakon što se ona vrati iz Istanbula gdje će se održati konvencija Europske stranke zelenih i odlučivati o punopravnom članstvu ORaH-a u Europskoj stranci zelenih.

Nakon provedenog drugog kruga unutarstranačkih izbora imat ćemo čistu situaciju i organizirat ćemo sjednicu Predsjedništva, a potom i sjednicu Glavnog foruma na kojoj će se odlučivati o podršci Josipoviću, rekla je Holy nakon predstavljanja rezultata nedavno održanih prvih unutarstranačkih izbora.

Jednaka zastupljenost muškaraca i žena

Unutarstranački izbori u ORaH-u provedeni su 26. listopada elektroničkim i dopisnim putem, tajnim glasovanjem prema načelu "jedan član - jedan glas", a kandidati su prethodno prošli kadrovsko testiranje. Pritom je poštivano načelo "paritetne demokracije" koja osigurava jednaku zastupljenost muškaraca i žena.

Po riječima Holy, provedba izbora, koji predstavljaju inovaciju u unutarstranačkoj demokraciji u Hrvatskoj, stajala je oko 40.000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara