Holy: Prostituciju i marihuanu treba legalizirati!

Holy: Prostituciju i marihuanu treba legalizirati!

Foto: FAH

"LEGALIZACIJA marihuane bi poboljšala i turističke rezultate, ali to nije glavni cilj. Mnogi misle da je marihuana štetna, ali znanstvena istraživanja pokazuju da ne razvija ovisnost, a pomaže u liječenju najtežih bolesti, pogotovo ulje od marihuane. Društvo je licemjerno i puno predrasuda –alkohol i cigarete su jako štetni, i lakše stvaraju ovisnost, a legalni su, dok marihuana, koja je manje štetna, je zabranjena", istaknula je Mirela Holy u razgovoru za Dubrovački dnevnik.

Holy naglašava da da marihuana ne bi smjela biti dostupna maloljetnicima, i da se ne bi mogla prodavati na svim mjestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mislim da se treba prodavati u ljekarnama i coffee shopovima. Država bi od prodaje marihuane ubirala porez, i ujedno bi smanjila kriminal", kaže  Holy koja je nakon razlaza s premijerom i čelnikom SDP-a Zoranom MIlanovićem osnovala vlastitu stranku Orah.

Iako tvrdi kako je većina u njenoj stranci protiv legalizacije prostitucije, ona ipak vidi prednosti.

"Moj je dojam da je većina članova i članica protiv legalizacije, pa je moj stav, čini mi se, u manjini. Naime, smatram da bi prostituciju trebalo legalizirati. To je prvenstveno u interesu žena koje se bave tim poslom. Imale bi zdravstvenu zaštitu, zaštitu od svodnika, ali i trgovine ljudima. Naravno, kad govorim o legalizaciji prostitucije, govorimo o ženama i muškarcima koji se tim poslom dobrovoljno bave. Nije mi drago kada se govori o prostituciji, a kada se miješaju dobrovoljna i prisilna prostitucija. Protiv sam svakog oblika prisile. Ako dominantan stav ORaH-a bude protiv legalizacije prostitucije kada budemo o tome raspravljali unutar stranke, ja ću se podrediti većinskom mišljenju", ističe Holy.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara