Holy sve popularnija: Građanima je dosta onih koji jedno govore, drugo misle, a treće rade

Foto: Hina

REZULTATI redovitog mjesečnog istraživanja agencije Promocija plus prema kojima bi da su danas izbori HDZ izabralo 23,1 posto birača, a SDP 19,1 posto potpora, komentirali su se i u Saboru. Na pitanje što je uzrokovalo HDZ-ovu prednost glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan je odgovorio:

"Čujte, imali smo problema, mi od problema ne bježimo. Cijela Hrvatska je to znala. Imamo problema. Imali smo Glavni odbor koji je imao direktni prijenos u javnost. Prema tome, naravno da se to odražava na rejting. Na nama je da vratimo povjerenje građana, godinu i pol dana je do izbora, da završimo reforme, i da onda građani na izborima ocjenjuju kome će dati povjerenje."

Rast popularnosti Oraha koji drži čvrsto treće mjesto komentirala je čelnica stranke Mirela Holy.

"Mi smo zadovoljni što građani prepoznaju u anketama potencijal Oraha i nadamo se da ćemo sada tijekom ljeta početi predstavljati naše sektorske politike i da će se ta treća pozicija Oraha dodatno učvrstiti sada i s konkretnim sadržajem politika."

Tireli: Novinari nas proglašavaju gubitnicima

Holy smatra da je građanima dosta onih koji jedno govore, drugo misle, a treće rade, te da je to razlog pada popularnosti vladajućih. Što se tiče pada Hrvatskih laburista njihova v.d. predsjednica Nansi Tireli ističe kako nije riječ od drastičnom padu ako se ankete usporede s rezultatima izbora za Europski Parlament.

"Vi novinari volite nas proglašavati gubitnicima, tako da još uvijek jesmo gubitnici. Tko je kriv za to, ne bih tražila u ovom trenutku krivca. osobno mi je žao što birači nisu prepoznali nešto što su Laburisti prvi napravili na političkoj sceni, a to je trenutak kada je predsjednik jedne političke stranke dao ostavku zbog loših rezultata, preuzevši na sebe moralnu odgovornost. Očito jest da je u hrvatskom društvu moralna odgovornost političara još uvijek jest pod velikim upitnikom..

Rezultate ovog istraživanja komentirao je i šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

"Dakle pobijedili smo na zadnjim izborima sa 12 posto razlike, pa sada opet se suočavamo da su oni ipak shvatili da je to samo 3 posto razlike. Neka prosudi javnost i hrvatski građani. Oni kao da su prespavali izbore."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara