Hrvatin predaje konačne rezultate predsjedničkih izbora

Hrvatin predaje konačne rezultate predsjedničkih izbora

Foto: FAH

IZABRANOJ predsjednici Kolindi Grabar Kitarović šef DIP-a Branko Hrvatin trebao bi dostaviti konačne rezultete izbore. Ona pak istupa iz HDZ-a, a do stupanja na dužnost radit će u državnoj vili Weiss.

Do preuzimanja dužnosti, ured izabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović bit će u Vili Weiss na Gornjem Prekrižju kojom je raspolagao Ured predsjednika. Predsjednik DIP-a Branko Hrvatin danas bi izabranoj predsjednici trebao odnijeti službene rezultate izbora.

Voditeljica tranzicijskog tima Jadranka Jureško Ker rekla je da je suradnja s Uredom predsjednika RH odlična. Nakon što su se iz krugova bliskih izabranoj predsjednici pojavile priče o opstrukcijama Ministarstva vanjskih poslova, odnosno da nisu dovoljno angažirani oko dolaska stranih državnika na inauguraciju, službene izjave zvuče potpuno drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nema opstrukcija. Nikoga ne krivimo. Suradnja sa svima je odlična."

A ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u Briselu se kratko osvrnula na optužbe koje su se ranije mogle čuti oko nedovoljne angažiranosti u pripremama za nedjelju.

"To je tako bijedno da u interesu digniteta zemlje rađe ne bi komentirala".

Grabar Kitarović sada istupa iz HDZ-a. Do preseljenja, izabrana predsjednica koja je apelirala na skromnost i pozivala na preseljenje Ureda u Visoku ulicu, radila je i boravila u luksuznom apartmanu hotela. Tko je i je li snosio troškove, zasad ostaje nepoznato. Grabar Kitarović je objavila fotografiju svojeg prvog dana u vili Weiss, a hoće li ostati tamo, preseliti u Visoku ili ipak ostati na Pantovčaku, što je najizglednije, tek ćemo doznati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara