"Hrvatska i Crna Gora su u zreloj fazi rješavanja pitanja Prevlake"

"Hrvatska i Crna Gora su u zreloj fazi rješavanja pitanja Prevlake"

Foto: Google Maps

PREDSJEDNIK Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić kazao je u ponedjeljak u Zagrebu da izjava jednog crnogorskog državnog službenika da Prevlaka povijesno nikome ne pripada "nije relevantna", a da su Hrvatska i Crna Gora već u zreloj fazi rješavanja pitanja Prevlake.

Komentirajući na traženje novinara izjavu direktora crnogorske Uprave za nekretnine Dragan Kovačevića da ne postoji niti jedan dokument koji potvrđuje da je Prevlada hrvatski ili crnogorski teritorij, te da smatra da je polovica Prevlake crnogorska, Krivokapić je rekao da je to "katastarski pogled na stvar, a mi imamo međudržavni pogled na stvar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po njegovim riječima RH i Crna Gora se dogovaraju o tom pitanju, postoji zajedničko povjerenstvo i dva ministarstva vanjskih poslova zajedno rade na tome.

"Takve izjave postaju dio pregrijanih političkih obraćanja a ne rješavaju problem. Mi smo već ušli u zrelu fazu rješavanja tog problema stalnim kontaktima i dogovorima i želimo otići korak dalje – pokazati da se takva pitanja mogu riješiti bilateralnim dogovorom i dati primjer za mnoga slična otvorena pitanja u regiji", rekao je Krivokapić istaknuvši da "izjavu jednog državnog službenika ne bi smatrao relevantnom za jedan uspješan proces".

Krivokapić je u Zagrebu sudjelovao na sastanku izaslanstava nacionalnih parlamenata zemalja JI Europe u Parlamentarnoj skupštini OESS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara