Hrvatska izlaže na jednom od najvećih turističkih sajmova u Berlinu

Hrvatska izlaže na jednom od najvećih turističkih sajmova u Berlinu

Foto: Hina

U BERLINU počinje jedan od najvećih svjetskih turističkih sajmova - ITB Berlin na kojem svake godine sudjeluje više od 10.000 izlagača iz više od 180 zemalja, među kojima je naravno i Hrvatska.

Više od 170.000 posjetitelja godišnje posjeti berlinski ITB, poznat i kao Međunarodna turistička burza na kojoj se svake godine sklapaju višemilijunski poslovi.

Ministar turizma Darko Lorencin, te direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić u Berlinu će obaviti niz razgovora s čelnim ljudima iz turističkog sektora, a ministar će, između ostalog, sudjelovati i na ministarskom sastanku Svjetske turističke organizacije. Tema ovogodišnjeg sastanka "Puta svile" je jačanje suradnje kroz razvoj transnacionalnih ruta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O daljnjim aktivnostima za Media servis direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

"Razgovarat ćemo s predstavnicima avioprijevoznika o uspostavi nekih novih linija. Drugi dan predviđen je posjet sjedištu najveće turističke grupacije TUI, oni su nedavno spojili engleski i njemački TUI u jedni kompaniju. Oni su nam jako bitni zbog više tržišta. Sastat ćemo se i sa predstavnicima BBC-a s kojima usko surađujemo, te s predstavnicima Travel Channel-a oko jednog mogućeg projekta koji bi radili za Hrvatsku", rekao je Ivičić.

Tijekom radnog posjeta Berlinu ministar Lorencin će razgovarati i s predstavnicima avioprijevoznika Germania o mogućnosti uspostave direktne linije Bremen-Split tijekom ljetnih mjeseci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara