Hrvatski Caritas organizira humanitarnu prodaju božićnih drvaca

Foto: Damjan Tadić/Cropix

U SKLOPU 10. nacionalne humanitarne akcije "Za 1000 radosti", u kojoj prikuplja pomoć za obitelji u potrebi diljem Hrvatske, Hrvatski Caritas u suradnji s Hrvatskim šumama danas na Trgu bana Josipa Jelačića organizira humanitarnu prodaju božićnih drvaca s korijenom.

U ovogodišnjoj su akciji Hrvatske šume darovale 155 drvaca, čijom će se prodajom na Trgu bana Jelačića prikupljati novčana sredstva za pomoć najpotrebnijima.

Po prvi puta ove godine Hrvatskim su se šumama donacijom božićnih drvaca priključili Grad Zagreb, darujući 100 drvaca, kao i Vrtni centar Šestine, darujući 50 drvaca. Ukupno će tako biti ponuđeno 305 drvaca obične smreke, Pančićeve omorike i srebrne smreke po cijeni od 120 do 200 kn ovisno o vrsti i veličini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban naglasak je na obiteljima koje se ove godine, zbog gubitka posla, bore s dugovima. U pomoć se mogu uključiti svi građani, ali i tvrtke, otkriva ravnatelj Hrvatskog Caritasa monsinjor Fabijan Svalina. "Možemo uplatiti novac na račun Caritasa, pozivom na donacijski telefon 060 9010 ili nekom drugom intervencijom koja se može činiti prigodnom za ovu zgodu", kaže Svalina.

Akcija prodaje drvaca održava se danas od 9 do 15 sati, a cijene su pristupačne, pa se tako božićna jelka može kupiti od 120 do 200 kuna. Marija Vekić iz Hrvatskih šuma zahvaljuje se svim građanima koji su svih ovih godina kupovali drvca i time pomagali onima kojima je pomoć najpotrebnija.

"Drvca koja prodajemo uzgojena su u rasadnicima Hrvatskih šuma upravo za tu priliku, tako da šumi nije ništa oduzeto, a darovano je ljudima. Veselimo se akciji jer smo samo u proteklih deset godina donirali više od pet tisuća drvaca. Ona unose radost u dom onih koji su ih kupili da ih okite, a još više radosti pružaju onima kojima je Caritas namijenio novac da riješe svoje životne probleme", istaknula je Vekić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara