Hrvatski dan nepušenja: Slavonci se ne odriču cigareta

Hrvatski dan nepušenja: Slavonci se ne odriču cigareta

Foto: Ilustracija

OVISNOST o pušenju opasno nagriza društvo jer se u današnje vrijeme dobna granica prvog kontakta s cigaretom sve više spušta. Evidentirano je da je 50 posto učenika osnovnih škola već zapalilo cigaretu. Iako većina Slavonaca jedva spajaju kraj s krajem, pušači za cigarete uvijek nađu novac.

Nažalost, danas postoje strastveni pušači koji ne dovrše jednu, a već pale drugu cigaretu, zbog čega broj kutija dnevno često bude i četiri. Jeste li i vi u toj kategoriji?

"Što se mene tiče, ja bih svima ukinula pušenje. Ja sam totalni nepušač, ali brat i sestra su pušači. Brat je strašan pušač, četiri kutije dnevno. Po meni bi ga trebalo zatvoriti, a ne samo oduzeti cigarete".

"Nemam komentara kad sam i ja pušač".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sinovi mi ne puše, ali muž puši za nas oboje iako je jako bolestan. I pluća i grlo i sve".

"Dok sam radio i imao novca, pušio sam. Sad sam u penziji, penzija mala, ne mogu si više kupiti cigarete. Pušio sam jednu kutiju dnevno. Uživao sam u tome, fino pio kavu, pušio".

Iako su potpuno svjesni svih posljedica te loše navike, pušači se teško odlučuju na prestanak.

"Teško je odvikavanje, ali morat ću to napraviti. Svi moraju biti svjesni da je to štetno za zdravlje".

"Trebalo bi se prestati pušiti. Pušio sam do 15 godina i od tada sam potpuno prestao. Stvarno je kriminal to što se radi, posebno učenici. To je bruka za roditelje i nastavnike i trebalo bi potpuno spriječiti".


Kako je danas prvi dan korizme, a ujedno i Hrvatski dan nepušenja, ovo je idealna prilika da se pušači u sljedećih 40 dana odreknu tog poroka i da Slavonija prestane biti na samom vrhu po broju onih koji su ovisni o nikotinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara