Hrvatski predstavnici u NO Ine traže od Vlade: Hitno smijenite Aldotta i izmijenite dioničarski ugovor!

Hrvatski predstavnici u NO Ine traže od Vlade: Hitno smijenite Aldotta i izmijenite dioničarski ugovor!

Ilustracija: Ina

PREDSTAVNICI države u Nadzornom odboru Ine uputili su Vladi pismo u kojem, kako doznaje Novi list, upozoravaju da je, s obzirom na stanje u toj kompaniji, došlo vrijeme da se zahtijeva smjena predsjednika Uprave Ine Zoltana Aldotta.

Četvero "hrvatskih", od ukupno devet članova, Vladu upozorava i da mora započeti s pregovorima oko izmjene dioničarskog ugovora jer država, iako ima samo 2,4 posto manje dionica od MOL-a, koji još nije dosegnuo 50-postotni udio u Ini, nema nikakvih upravljačkih prava niti može utjecati na ono što se u Ini događa.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Nadzornog odbora Ine Davor Štern potvrdio je Novom listu da je čelnim ljudima Vlade jučer popodne poslano pismo, ali o detaljima nije želio govoriti jer, kako je objasnio, riječ je o komunikaciji s vlasnikom kojeg predstavljaju u Ini i ne misli s njim razgovarati preko medija. Osim Šterna u Vladi državu predstavljaju Gordana Sekulić i Damir Vanđelić, dok "hrvatsku" stranu još drži i predstavnica radnika Maja Rilović. O pismu iz Vlade dosad nije bilo komentara, tvrde da ga još nisu dobili.

Povod za pismo sjednica o svjedocima na suđenju Ivi Sanaderu  
Povod za pismo, otkrivaju izvori riječkih dnevnih novina, bila je sjednica Nadzornog odbora održana krajem svibnja na kojoj su predstvanici MOL-a inzistirali da se raspravlja o izjavama svjedoka članova Uprave i NO-a Ine na suđenju Ivi Sanaderu gdje ga se sumnjiči da je primio mito od MOL-a.

Članovi NO koji predstavljaju državu napustili su tu sjednicu jer su raspravu o svjedocima shvatili kao pritisak na buduće svjedoke, ali i uplitanje u sudski proces. Vladi se sugerira da bi bilo dobro konačno započeti pregovore oko izmjene dioničarskog ugovora, jer je pokušaj prošle Vlade završio bez rezultata, a nabrajaju i razloge zbog kojih bi Vlada kao vlasnik Ine trebala biti zabrinuta za stanje u toj kompaniji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara