Hrvatski telekom u krizi: Neto dobit pala 29,5%, smanjili broj "managera" za 31%

Foto: Hrvatski telekom

KRIZA u Hrvatskom telekomu se nastavlja, pokazuju danas objavljeni rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2014.
 
Prihodi kompanije pali su za 5,2% u odnosu na isto razdoblje prošle godine te su iznosili 3,3 milijarde kuna.
 
Pad prihoda zabilježen je prvenstveno u segmentu govornih usluga, ali je to djelomično neutralizirano većim prihodima od negovornih usluga, značajnim rastom prihoda ICT usluga te većim prihodima od terminalne opreme, tako da je ipak došlo do usporenja pada koji je lan iznosio 6 posto.
 
Neto dobit iznosi 401 milijun kuna te je manja 29,5%.

Smanjili broj managera za gotovo trećinu
 
Kako bi organizacija postala brža i učinkovitija značajno je smanjen broj managerskih pozicija pa danas HT ima 31 posto manje managerskih pozicija u odnosu na isto razdoblje lani.
 
"Fokus naših aktivnosti i u drugom tromjesečju 2014. bio je na transformaciji kompanije u cilju postizanja još fleksibilnije i naprednije organizacije, u potpunosti posvećene korisnicima. Poduzeli smo niz aktivnosti kako bi postali brža i efikasnija organizacija, te tako stvorili temelje za budući rast poslovanja na domaćem, ali i širenje poslovanja na regionalnom tržištu. Najveći broj tih aktivnosti uspješno je završen te unatoč pogoršanim uvjetima iz okruženja i novim nametima ostajemo pri našim objavljenim financijskim izgledima za 2014. s početka godine“, komentirao je rezultate Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog telekoma.
 
Investicije se nastavljaju
 
U prvoj polovici godine kapitalna ulaganja u iznosu 492 milijuna kuna usmjerena su uglavnom u razvoj mreže, unaprjeđenje širokopojasnog pristupa i IP transformaciju u svrhu jačanja tehnološke baze HT-a.
 
U prvom polugodištu otvoren je i novi Data centar Hrvatskog Telekoma. Investicija je vrijedna 62,5 milijuna kuna, a ovaj vrlo zahtjevan projekt realiziran je u suradnji Hrvatskog Telekoma i Grupe Končar.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara