Hvala HDZ-u i SDP-u: Grci i Hrvati najlošije su vodili ekonomiju u doba krize!

Hvala HDZ-u i SDP-u: Grci i Hrvati najlošije su vodili ekonomiju u doba krize!

Foto: Gazeta Prawna 

POLJSKA  Gazeta Prawna izračunala je kumulativni tijek BDP-a od 2007. godine do danas u državama članicama EU. Prema tom izračunu, odnosno padu BDP-a od 9,6 posto Hrvatska je druga najgora zemlja u Europskoj uniji, a lošije su gospodarstvo vodili su samo Grci koji imaju pad od 23,4 posto! 
 
Grčka će se izvlačiti iz krize desetljeće, a Talijani, Irci i Španjolci 3 do 4 godine
 
Poljaci su ostvarili najveći rast od 2007. godine do danas i to u razini od 19.7 posto. Ta je zemlja poznata i po tome što za vrijeme krize nije pala u recesiju. Slovaci su na 11,4 posto, a Njemačka je na stabilnih 4,2 posto. U rangu Hrvatske je Italija s padom od 8,5 posto, Portugal s padom od 7.1 posto te Irska s padom 6,7 posto.  
 
Poljaci tvrde da će zemlje poput Italije, Irske i Španjolske doći na razinu iz 2007. godine za najmanje 3 do 4 godine. Grci će na tu razinu prije krize doći za najmanje desetljeće, dok se Hrvatsku  nisu usudili prognozirati.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HDZ i SDP nastavljaju po istom 
 
Tablica je napravljena na način da se kao polazni BDP uzeo onaj iz posljednje godine prije krize a to je 2007. godina. Taj BDP usporedio se s projiciranom MMF vrijednošću BDP-a za tekuću godinu, a uzela se u obzir i razina inflacije. 
 
Ekonomske politike HDZ-a i SDP-a koje su vodili gotovo na isti način Ivan Šuker i Slavko Linić doveli su Hrvatsku na drugo mjesto katastrofalnih ekonomija Europske unije. Da i dalje ne idemo u dobrom smjeru dokazuju i prvi podaci Europske komisije da će Hrvatska imati pad BDP-a na kraju godine od 0.7 posto što je potputno drugačije od Linićeve prognoze od rasta za 0.2 posto. 
 
Linić tvrdi i da će deficit biti na 3.5 posto, no Europa je izračunala da će on biti 5.4 posto!
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara