IS: Mi smo odgovorni za napade u Egiptu

IS: Mi smo odgovorni za napade u Egiptu

Foto: Hina

OGRANAK Islamske države u Egiptu putem svog Twitter računa preuzeo je odgovornost za napade u kojima je u četvrtak ubijeno najmanje 27 osoba.

U nizu "tweetova" na Twitter računu Sinajske pokrajine džihadisti u preuzeli odgovornost za sva četiri napada koja su se dogodila na sjeveru Sinaja i regiji Sueskog kanala. Ansar Byat al-Maqdis, najaktivnija skupina militanata u Egiptu, prošle je godine, nakon što je prisegnula na vjernost Islamskoj državi, svoje ime promijenila u Sinajska pokrajina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U bombaškom napadu na vojne zgrade u glavnom gradu nemirne egipatske pokrajine Sjeverni Sinaj u četvrtak je ubijeno dvadesetpetero ljudi, dok je jedan bojnik ubijen na kontrolnoj točki u Rafahu u blizini Pojasa Gaze, rekli su bolnički i sigurnosni izvori.

Uspješna kampanja pritiska

Vladin list al-Ahram je izvijestio da je njegov ured u gradu Al-Arishu, smješten nasuprot vojnom hotelu i bazi za koji sigurnosni izvori kažu da su bile mete bombaškog napada, "potpuno uništen". Kasnije su, po izvorima iz snaga sigurnosti, militanti ubili bojnika kopnene vojske i ranili još šestero na kontrolnoj točki u Rafahu.

Egipatska vojska je u izjavi objavljenoj na njenoj službenoj Facebook stranici ustvrdila da su napadi posljedica uspješne kampanje jačanja pritiska na militante.

Islamistički pobunjenici na Sinaju ubili su stotine pripadnika snaga sigurnosti otkako je predsjednik Mohamed Mursi iz Muslimanskog bratstva uklonjen s vlasti nakon masovnih prosvjeda protiv njegove vladavine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara