Incident u Sarajevu: Vozač pokosio dvojicu prosvjednika

Screenshot: Youtube

TIJEKOM prosvjeda u Sarajevu u utorak dogodio se incident kada je jedan vozač pokušao proći ulicom koja je blokirana od strane prosvjednika, prenosi Radio Slobodna Europa.

Vozač je pritom ozlijedio dvojicu prosvjednika. Jedan je zadobio lakše ozljede dok je drugi prevezen u Kliniku hitne medicine Kliničkog centra.

Drugi mladić, 24-godišnji Almir Redžić, zadobio je frakturu desnog lakta. Njega je automobilom teže ozlijedio nestrpljivi vozač koji nije mario hoće li nekoga pregaziti.

Mladić se kasnije vratio na prosvjed s gipsom te dao izjavu za medije.Danas je u Sarajevu oko 150 prosvjednika kontejnerima blokiralo raskrižje kod Higijenskog zavoda, a uvečer je u Domu mladih u Skenderiji počeo osmi Plenum građana i građanki Sarajeva.

Mirni prosvjed građana održan je i u Mostaru na Španjolskog trgu, a oko 200 prosvjednika blokiralo je Titov most gdje se raspravljaju s policijskim snagama. U jednom trenutku došlo je i do naguravanja. Pokušali su doći do Trga Rondo, ali ih je policija u tome, kao i jučer, zaustavila u blizini zgrade HDZ-a 1990.

Vijeće ministara ocijenilo stanje u BiH složenim i delikatnim

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine ocijenilo je u utorak "veoma složenim i delikatnim" trenutačno sigurnosno stanje u zemlji pozvavši istodobno na smirivanje socijalnih i političkih napetosti i otvoreni dijalog kako bi se riješili nagomilani problemi.

Prvi put nakon što su 5. veljače u pet gradova diljem BiH izbili socijalni prosvjedi koji su potom eskalirali u nasilne pri čemu su zapaljene ili demolirane vladine zgrade u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihaću i Mostaru o tome je raspravljalo i Vijeće ministara BiH.

Nakon sjednice održane iza zatvorenih vrata upućen je apel svima koji su nezadovoljni stanjem u društvu da svoja stajališta iskažu na miran način čime će se ujedno onemogućiti "destruktivne i nedobronamjerne pojedince" koji naisljem obezvrjeđuju opravdane zahtjeve.

Od tijela zaduženih za nadzor nad radom policije u zemlji Vijeće ministara BiH je zatražilo da što prije osiguraju mehanizme potrebne koordinacije kako bi se osigurao red i poštivanje zakona.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara