Index doznaje: Sindikat radnika HRT-a za Uskrs članovima dijeli 700 kuna u Konzumovim bonovima!

Foto: Arhiva

SVI ČLANOVI Samostalnog sindikata radnika HRT-a dobit će uskrsnicu u iznosu od 700 kuna. U bonovima Konzuma.

Odluka je to koju je donijelo predsjedništvo Samostalnog sindikata radnika HRT-a, potvrdio je za Index predsjednik tog sindikata Milan Rosan.

"Informacija je točna. To je naš novac, to je naša članarina i sindikat može svojim novcem raspolagati kako ga je volja", kaže Rosan.

Uzeli od Konzuma kredit

Samostalni sindikat radnika HRT-a broji oko 730 članova. A broj članova se, kako nam kaže Rosan, svakodnevno povećava. To znači da će ih isplata uskrsnice u iznosu od 700 kuna ukupno koštati nešto više od pola milijuna kuna.

Rosana smo upitali zbog čega su se odlučili baš za Konzumove bonove, odnosno je li bio proveden kakav natječaj. Doznali smo tako da je predsjedništvo sindikata samoinicijativno odlučilo izabrati baš Konzum. Upitali smo Rosana i zbog čega svakom članu sindikata nisu jednostavno dali 700 kuna u gotovini.

"Nas ima previše, a mi nemamo pola milijuna kuna gotovine da možemo dati ljudima. Stoga smo uzeli kredit od Konzuma, koji nas kreditira beskamatno, a mi taj novac trošimo kod njih", kaže Rosan.

Todorićevi bonovi nisu sporni

Zanimalo nas je i ne misli li čelnik Samostalnog sindikata radnika HRT-a da je malo neprikladno da zaposlenici javne televizije, najveće novinske kuće u zemlji i (barem deklarativno) prvoborca za javni interes dobivaju bonove firme najkrupnijeg hrvatskog poduzetnika, čije je poslovanje često i tema HRT-ovog programa.

"Ne mislim da je sporno. To je naša članarina, naš novac. Mi s tim novcem raspolažemo onako kako je nas volja. Nitko nam to ne može osporiti. Nije da smo mi uzeli novac od bilo koga, da je to od nekog sponzora ili poslodavca. To je novac od naše članarine i možemo njime raspolagati kako mislimo da je najbolje prema našem članstvu, da ipak u ovoj neimaštini osjete što je Uskrs i da nešto imaju na stolu. Ja se borim za radnička prava i sva ostala prava svojih radnika, koja su i stečena po kolektivnom ugovoru. Ali ovo nema veze s kolektivnim ugovorom, ovo je isključivo odluka našeg predsjedništva", kaže Rosan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara