Inspekcije kreću u nadzor poslovanja HGK u posljednjih 10 godina!

Inspekcije kreću u nadzor poslovanja HGK u posljednjih 10 godina!

Foto: Hina

POMOĆNIK ministra financija Branko Šegon potvrdio je da će Ministarstvo s ostalim institucijama pregledati poslovanje Hrvatske gospodarske komore unatrag deset godina.

> Vidoševića s lisicama na rukama odveli u Remetinec!

> Hrvatska gospodarska camorra: Propali poduzetnici, optuženici i osumnjičenici za malverzacije, prijevare i primanje mita!

Kako je i najavljeno, Ministarstvo financija, DORH i državna revizija preispitat će cjelokupno poslovanje HGK u zadnjih deset godina. Pomoćnik ministra Branko Šegon Media servisu je rekao: "Mi smo u koordinaciji s DORH-om i trebali bi izvršiti nadzor poslovanja Hrvatske gospodarske komore u posljednjih 10 godina, s time da će se ići u nadzor deviznog poslovanja, proračunski nadzor i porezni nadzor".

Iz HGK je izvučeno najmanje 35 milijuna kuna

Podsjetimo, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu jučer je odredio jednomjesečni istražni pritvor prvom čovjeku HGK Nadanu Vidoševiću. U pritvor je jučer stavljena i šefica računovodstva HGK-a Josipa Mladinov. Od ranije se u pritvoru nalazi Vidoševićeva "desna ruka" Zdenka Peternel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vidoševiću je pritvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i uništavanja dokumentacije. Mladinov je određen istražni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Tijekom istrage koju je Uskok pokrenuo protiv ukupno pet osoba bit će ispitano 35 svjedoka, a osim imovinom glavnih aktera Uskok će se pozabaviti i imovinom njihovih obitelji.

Iz HGK je izvučeno najmanje 35 milijuna kuna, od čega su Vidošević i Peternel, prema sumnjama Uskoka, u svoj džep stavili najmanje 31,5 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara