Inspektor svodnicima odavao informacije o racijama pa "zaradio" 252.000 eura

Inspektor svodnicima odavao informacije o racijama pa "zaradio" 252.000 eura

Foto: Arhiva

POLICIJSKI inspektor Mislav Merkaš tereti se za odavanje tajnih informacija osobama koje su se bavile organizacijom prostitucije, priopćeno je iz Uskoka.

Podsjećamo, uhićeni policajac je, prema medijskim napisima, bio glavni inspektor zadužen za suzbijanje prostitucije. No, istovremeno se navodno i sam bavio svodničenjem, te stekao popriličnu protupravnu imovinsku korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskok je priopćio, ne navodeći imena osumnjičenih, da je podnesen nalog o provođenju istrage protiv 13 hrvatskih državljana. Uhićeni inspektor Merkaš organizirao je spomenutu kriminalnu skupinu.

U priopćenju stoji kako je inspektor osumnjičenicima za koje je znao da organiziraju pružanje seksualnih usluga redovito dojavljivao povjerljive podatke o početku i dovršetku provođenja policijskih akcija, tzv. racija, koje su poduzimane u cilju otkrivanja i sprečavanja kaznenih djela povezanih s prostitucijom.

"Osumnjičenici su povremeno informacije dobivali i od drugoosumnjičene policijske službenice PU zagrebačke. U navedenom razdoblju prvoosumnjičenik je od osumnjičenika kojima je dojavljivao navedene informacije dobio najmanje 252.000 eura", priopćeno je iz Uskoka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara