Islamistički teroristi opet prijete: Na naslovnici idućeg Charlie Hebdoa Muhamed nosi natpis "Je Suis Charlie"

Islamistički teroristi opet prijete: Na naslovnici idućeg Charlie Hebdoa Muhamed nosi natpis "Je Suis Charlie"

Foto: Hina, Charlie Hebdo

REDAKCIJA Charlie Hebdoa otkrila je naslovnicu idućeg broja, tiskanu nekoliko dana nakon što su dva naoružana terorista upala u njihov pariški ured i pobila 12 ljudi, piše Huffington post. U pokolju su ubijena četiri Charlijeva karikaturista, između ostalog i glavni urednik Stéphane Charbonnier.

Na naslovnici je karikatura proroka Muhamed, čiji je autor Luz, koji u rukama nosi natpis "Je Suis Charlie", a iznad njegove glave piše "Sve je oprošteno".

Iz lista su potvrdili da je tiskano tri milijuna primjeraka broja, a izaći će u srijedu. Bit će preveden na 16 jezika i prodavat će se u 25 zemalja. Uz brojne donacije nepoznatih pojedinaca, financirali su ih Google, Le Monde i brojne druge kompanije. Uobičajena naklada lista bila je oko 60,000 primjeraka.

"Već 22 godine nema broja u kojem nismo objavljivali karikature pape, Isusa, svećenika, rabina, imama i Muhameda i bilo bi čudno da ih nema" i u ovome broju, rekao je Richard Malka, glasnogovornik tog tjednika. "Nipošto nećemo popustiti, inače sve ne bi imalo smisla. Stanje duha 'Ja sam Charlie'" uključuje i "pravo na uvredu", istaknuo je. Malka je u razgovoru za radio Europe 1 odlučno odbio optužbe za islamofobiju, rekavši da Charlie Hebdo nije "nasilan, nego nepristojan" list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Sjevernoafrički ogranak al-Quaede zaprijetio je Francuskoj zbog, kako navode u poruci, nasilja koje Francuska vrši nad muslimanskim zemljama u Africi te u Iraku i Siriji. Danas će se od Pariza do Jeruzalema održati bdijenja za prošlotjedne žrtve trodnevnog terora u Francuskoj.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara