Ispred KBC Sestre milosrdnice molili protiv pobačaja i remetili javni red i mir, policija ih upozorila i udaljila

Foto: Facebook (40 dana za život)

MOLITVENA inicijativa za nerođeni život "40 dana za život" počela je 5. ožujka održavati molitve za prestanak pobačaja u Kliničkome bolničkom centru "Sestre milosrdnice". Bdijenja članova inicijative počinju od 6,30 sati sve do 18,30 sati održavat će se svakodnevno ispred bolnice.

Kao što se vidi na fotografijama inicijative "40 dana za život", u molitvama i propovijedima koristi se megafon. Pripadnici "Građanske akcije" upozorili su u četvrtak da inicijativa svojim djelovanjem ispred KBC Sestara Milosrdnica remeti javni red i mir, sprječava normalan protok ljudi ispred bolnice ali i smetaju pacijentima koji se tamo nalaze na liječenju.

"Građanska akcija" prijavila je inicijativu policiji koja je nakon toga izašla na teren kako bi uvidjela stanje. Iz "Građanske akcije" zahvaljuju PU zagrebačkoj što je intervenirala nakon njihove prijave i upozorila okupljene da ispred bolnice ne smiju koristiti megafone i ozvučenje.

"Također su ih uklonili ispred bolnice i udaljili od ulaza te upozorili da ne smiju ometati građane u slobodnom pristupu bolnici", objavljeno je na Facebook stranici "Građanske akcije".
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara